Søndag, 27. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe vil gerne flytte sig

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Arkivfoto: Hanne Juul
For dronning Margrethe lader det til at være vigtigt at vise, at man i en alder af 80 år på nogle områder sagtens kan flytte sig og være i øjenhøjde med tiden.

Dronning Margrethe elsker klassisk stil indenfor de forskellige kunstarter, men Majestæten er ikke skræmt af de nye strømninger, som hun også er begejstret for.

For dronningen og resten af kongehuset er det vigtigt at flytte sig hele tiden og med tiden, samtidig med at man skal holde fast i de vigtigste traditioner.

Dronning Margrethe udfordrer traditionen

Dronning Margrethe er med sine seneste portrætfotografier faktisk blevet et eksempel på, at man rykker ved grænserne og dermed udfordrer en del af traditionen.

For nylig udsendte kongehuset et nyt gallaportræt af dronning Margrethe i anledning af hendes 80 års fødselsdag tidligere på året.

En frisk stil

Per Morten Abrahamsen er fotografen bag mesterværket, og han er kendt for en iscenesat og frisk stil.

Abrahamsen var også manden bag en flot portrætserie med dronningen fra april måned i år, da Margrethe midt i den første ubehagelige del af coronakrisen blev fejret af hele Danmark.

På tre af billederne fra serien er dronningen sammen med kronprins Frederik og prins Christian.

Margrethe i øjenhøjde med tiden

Dronningens valg af denne fotograf viser, at man i kongehuset ønsker at signalere, at man er i øjenhøjde med tiden.

Margrethe tør godt bruge en fotograf, man ikke umiddelbart forbinder med klassisk royal kunst.

Det er et tegn på, at ligesom kunsten, moden og stilarterne flytter sig hele tiden, så flytter dronningen og resten af kongehuset sig som institution altså bestemt også.

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om prins Joachim og prinsesse Maries fantastiske dag i Paris.

Vi talte med både Joachim og Marie på dagen, der bød på så meget godt efter en svær sommer præget af prins Joachims blodprop i hjernen.

Og så har dronning Margrethe i den forløbne uge budt på en skøn nyhed, der har vakt glæde og beundring både i Danmark og i udlandet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden