Dronning Margrethes balletsucces genopstår

Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Tivolis opsætning af balletten Askepot med dronning Margrethe og Oh Land i spidsen får nu repremiere.

Torsdag den 22. juni kan balleteventyret Askepot igen opleves på Pantomimeteatret i Tivoli, når dronning Margrethes opsætning får repremiere.

Ifølge en pressemeddelelse er balletten allerede set af over 25.000 publikummer, og den har dronning Margrethe som scenograf og sangerinden Oh Land som komponist.

Askepot vil spille hele sommeren, og det bliver altså andet år i træk, at opsætningen kan opleves over sommeren i Tivoli.

Dronning Margrethe har fået erfaring

- Askepot er tilbage i vores repertoire i år. Det unikke trekløver Oh Land, Yuri Possokhov og Hendes Majestæt Dronningen gav eventyret nyt liv sidste år, siger Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen.

Dronning Margrethe er med årene blevet en mere erfaren scenograf, og hun har stået bag adskillige scenografier til forestillinger i Tivoli. Herunder Svinedrengen, Fyrtøjet og Nøddeknækkeren, hvis repremiere i julen 2016 blev set af over 35.000 publikummer.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Ny facet er føjet til karrieren

Syv forestillinger med flere genopsætninger er det indtil videre blevet til i samarbejde med Tivoli Ballet Teater.

Det kreative samarbejde omkring Askepot-balletten har føjet en ny facet til dronning Margrethes flotte karriere som scenograf.

Oh Land komponerede i forbindelse med premieren et helt nyt musikalsk univers til balletten, og musikken er en symfoni af elektropop, valsetakter og Havens eventyrunivers.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden