Tirsdag, 25. maj 2021 - af Lene Skriver Bak

Dronning Margrethes have får fornem pris

Fredensborg Slotshave. Indsat: Dronning Margrethe.
Fredensborg Slotshave. Indsat: Dronning Margrethe.
Foto: Carsten Ingemann og Hanne Juul
Slotshaven ved Fredensborg Slot har fået den fornemme Europa Nostra-pris.

Slotshaven ved Fredensborg Slot er blevet præmieret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den fornemme Europa Nostra-pris går nemlig til slotshaven for "en fremragende præstation inden for bevarelse, forbedring og tilpasning til nye anvendelser af kulturarv i forbindelse med restaureringen af slotshaven," oplyser kongehuset.

Europa Nostra-prisen for kulturarv er blevet uddelt siden 1978 og har til formål at fremme Europas kulturarv, så endnu flere får glæde af den.

Prisen er opdelt i fire kategorier: Bevarelse af kulturarv, Forskning, Dedikeret service af enkeltpersoner samt Uddannelse og bevidstgørelse, og det er kategorien "bevarelse af kulturarv", slothaven har sikret sig prisen i. 

Prisen uddeles af Europa Nostra, der er en europæisk samlingsorganisation for frivillige bevaringsforeninger, som har til formål at fremme den arkitektoniske og landskabskulturelle arv, forbedre standarden indenfor by- og landskabsplanlægning og at fremme kvaliteten indenfor det traditionelle bygningshåndværk.

Prins Joachim er protektor for Europa Nostra Danmark og har i tidens løb uddelt adskillige priser med sin far, prins Henrik, der var præsident for Europa Nostra fra 1990 til 2007.

Arbejdet med slotshaven, som nu præmieres, begyndte allerede i 2009, hvor Slots- og Kulturstyrelsen påbegyndte et restaurerings- og genskabelsesarbejde, der har varet helt til sidste år.

- Det er en stor glæde for Europa Nostra Danmark, at Fredensborg Slotshave i år får den ærefulde Europa Nostra-pris inden for bevaring af kulturarv, som er den mest eftertragtede af de fire vinder-kategorier, og derfor også svær at opnå, siger formanden for Europa Nostra Danmark, Ettie Castenskiold.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden