Dronning Margrethes julegave til kronprinsesse Mary

Dronning Margrethe og kronprinsesse Mary.

Dronning Margrethe og kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det kan kun have vakt glæde hos kronprinsesse Mary, at Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har valgt at støtte hendes arbejde med et større pengebeløb.

Kronprinsesse Mary, der i øjeblikket er på juleferie i Australien, kan glæde sig over en flot gave i form af et kontant pengebeløb.

Siden kronprinsesse Mary blev protektor for Maternity Foundation i 2010 har hun været dybt engageret i organisationens arbejde for at redde mødres og nyfødtes liv i forbindelse med graviditet og fødsel.

Senest mødte kronprinsesse Mary op på den franske ambassade i København, da Maternity Foundation fik overrakt den prestigefyldte menneskerettighedspris af den franske ambassadør Francois Zimeray.

VIDEO: Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe på fantastisk karettur

Nu kan kronprinsesse Mary glæde sig over, at hendes protektion endnu engang bliver anerkendt.

Kronprinsesse Marys egne svigerforældre, dronning Margrethe og prins Henrik, har nemlig valgt at støtte Maternity Foundation med 75.000 kroner.

Kronprinsesse Mary har besøgt Etiopien

Helt specifikt kommer pengene til at gå til træning i akut fødselshjælp i Etiopien.

Det afrikanske land er netop et af de steder, som kronprinsesse Mary har besøgt. I februar var hun sammen med daværende udviklingsminister Mogens Jensen på en arbejdsrejse for at sætte fokus på vigtige områder som kvinders og børns sundhed og rettigheder i humanitære krisesituationer.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Også Morten Hedegaard, der er klinikchef på Rigshospitalet, hvor kronprinsesse Mary har født sine fire børn, har en tæt forbindelse til Etiopien gennem Maternity Foundation.

 
– Jeg har været i Etiopien for at arbejde med fødsler, udsendt af Maternity Foundation, fortalte han i forbindelse med prisuddelingen på den franske ambassade. 

En dejlig decembergave fra dronning Margrethe 

Maternity Foundations arbejde i Etiopien er således stadig tiltrængt.

Maternity Foundation blev stiftet i 2005 og er en dansk udviklingsorganisation, der arbejder for at redde mødres og nyfødtes liv i forbindelse med graviditet og fødsel.

Visionen er: Det må ikke koste liv at give liv. Denne vision hviler på et fundamentalt princip om, at alle kvinder og nyfødte har ret til en sikker fødsel. Desværre er virkeligheden, at 289.000 gravide og fødende kvinder og 3 millioner nyfødte børn hvert år mister livet. 99 % af disse bor i udviklingslande. De dør, fordi de føder eller kommer til verden under usikre vilkår.

Se billederne: Kongelig kærlighed

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden