Lørdag, 12. maj 2018 - af af Trine Larsen

Dronning Margrethes kunst på nye frimærker

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul/AOP
For første gang bliver dronningens egne værker udgivet på frimærker.

Normalt plejer det at være et portræt af dronning Margrethe, der pryder frimærkerne, men denne gang er det dronningens egen kunst. For første gang nogensinde er kunstværker malet af dronningen blevet udgivet som grønlandske frimærker. Hele syv af slagsen, og det er smukke akvareller med motiver fra Grønland, der pryder mærkerne.

På dronningens opfordring støtter frimærket med tillægsværdi Foreningen Grønlandske Børns arbejde. Dronning Margrethe er protektor for foreningen, der ikke lægger skjul på, hvilken fantastisk betydning det har for foreningen.

Foto: Tele-Post

Glade og taknemmelige

– Vi er meget glade og taknemmelige. Det er en stor cadeau, som dermed får endnu større betydning for vores arbejde for udsatte grønlandske børn, siger Foreningen Grønlandske Børns pressemedarbejder, Sisse Ibsen. Hun fortæller, at mærkerne allerede har vakt opsigt i udlandet, hvor især kineserne er meget interesserede. Det er ikke første gang, at majestæten er involveret i at lave frimærker, der kan hjælpe børn og unge. Dronningen var i 2015 for tredje gang kunstneren bag julemærket, som hun også tegnede i 1970 og 2003, hvor mærke nummer 100 blev sat til salg.
Foto: Tele-Post
  Men aldrig før er dronningens kunst blevet brugt efterfølgende på et frimærke, og det skaber ekstra stor interesse og bevågenhed. Mærkerne kan købes i flere udgaver. Det nye frimærke gengiver en af dronningens grønlandsakvareller og udkommer i et ark med 10 ens mærker. Samtidig udgives der et eksklusivt miniark med syv forskellige frimærker, hvor dronningens portræt og monogram i guldtryk også pryder arket.   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden