29. mar. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethes skønne påskeskat

Dronning Margreth
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe og resten af medlemmerne i det danske kongehus nyder påsken og alle højtidens traditioner.

Påskeferien er en skøn tid i mange danske familier. Også for dronning Margrethe og den kongelige familie er disse dage nogle af årets dejligste.

Berømte æg

Påsken markeres på kongehuset.dk og de sociale medier på flere forskellige måder.

I denne uge bringer man blandt andet billeder af og historier om dronning Margrethes unikke påskeskatte.

Der er blandt andet et smukt billede af et guldæg fra 1720. Det særlige æg er sandsynligvis inspirationen til de fra Rusland verdensberømte Fabergé-æg.

Kongelig kæde med påskeæg

Også en helt speciel kæde med små æg er der et billede af på kongehusets sociale medier. I slutningen af 1800-tallet fik de kvindelige medlemmer af den russiske kejserfamilie små og store påskeæg, der var lavet af juveléren Fabergé fra Skt. Petersborg. De små æg blev samlet i en kæde, som kunne bæres om halsen eller hænges op på væggen. Den danske kongelige familie har i dag flere halskæder og armbånd med miniaturepåskeæg.

Gækkebrev fra H.C. Andersen

Gækkebreve har altid været et hit i det danske kongehus, der i dag ejer et fint gækkebrev eller papirklip skabt af eventyrforfatteren H.C. Andersen. Han klippede blandt andet et lille kunstværk til kong Christian IX.

Eventyrdigteren skrev også et et fint vers. H.C. Andersens vers til kongen lyder således: I hvert et Blad er et Trylleri. Der sidder en levende Sjæl der i.

Læs mere om: