Dronningen afbryder sin ferie og tager på højskole

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe afbryder på fredag sin ferie for at tage på højskole. Det er dog en del af et arrangement, som oprindelig var en del af programmet i forbindelse med 100 året for Genforeningen.

Dronning Margrethe afbryder på fredag sin ferie, for at tage på højskole.

Det bliver den gamle Askov Højskole udenfor Vejen i Sønderjylland, som får besøg af dronningen.

Der er i kongehuset officielle oversigt over den kongelige families aktiviteter, at dronningens opgaver på fredag er offentliggjort.

Lige nu opholder dronning Margrethe sig ellers i Nordvestjylland, i jagthytten Trend, fordi majestætens officielle rejse til Grønland i disse dage, pludselig blev aflyst. Derfor fik dronningen nogle ekstra feriedage, som hun altså tilbringer på Trend, hvor dronningen ellers aldrig opholder sig om sommeren. Men intet denne sommer er, tilsyneladen de det plejer at være.

Ifølge den kongelige kalender skal dronningen efter besøget på Askov Højskole om formiddagen, også besøge Skibelund krat, der er en monumentpark med 22 mindesten, som i 1865, efter tabet af Sønderjylland blev anlagt som national møde- og festplads. I dag er stedet omgivet af mindesmærker for danske personligheders årelange indsats for at få Sønderjylland tilbage.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Dronningen skulle have besøgt Skibelund Krat i forbindelse med fejringen af Genforeningsjubilæet i 2020, men først fredag 6. august, midt i dronningens ferie, bliver det en realitet.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden