Tirsdag, 6. juli 2021 - af Trine Larsen

Dronningen bød indenfor på Gråsten

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte
Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte
Foto: Hanne Juul
Dronningen holdt tirsdag aften en såkaldt omegnsreception for godt 80 gæster fra...ja, omegnen af Gråsten. Foruden en reception blev gæsterne også budt på koncert i Gråsten Slotskirke.

Gæsterne ankom i silende sommerregn, da en ordentlig tordenbyge drev ind over Gråsten Slot, kun få minitter før dronning Margrethe sammen med sin søster, prinsesse Benedikte gik fra hovedindgangen på Gråsten Slot til kirken - i nogenlunde tørvejr og smukt farvekoordineret i rødt og blåt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 Dronning Margrethe havde tirsdag aften inviteret godt 80 gæster til reception på Gråsten slot. Alle sammen var folk omegnen – bortset fra seks veninder fra skoletiden, som dronningen for tiden har besøg af i sin ferie.

Dronningen holdt nemlig en såkaldt omegnsreception, hvor repræsentanter fra Sønderjylland var inviteret.

Men inden gæsterne blev budt på et traktement i paradesalen og jagtstuen på slottet, bød dronnigen også på lidt lækkert for ørene.

Da dronningen fyldte 80 år i 2020 fik majestæten en koncert af Sønderjysk pigekor og den gave glædede dronningen gæsterne med i Gråsten Slotskirke, inden receptionen.

Ved omegnsreceptionen havde dronningen og prinsesse Benedikte mulighed for, under hyggelige og afslappede forhold at mødes med og takke en lang række af dem, der yder noget særligt i lokalsamfundet og i det Sønderjyske.

Dronningen har også tidligere afholdt omegensreception på Fredensborg og Marselisborg, og i dag var det altså Gråsten, fordi dronningen har residens på slottet og holder ferie, inden majestæten på tirsdag tager til Færøerne.

 

 

De såkaldte omegnsreceptioner går langt tilbage og blev oprindelig afhaldt første gang på Fredensborg Slot, hvor kongen indbød inviterede gæster til omegnstaffel og haveselskaber.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden