13. jun. 2021
Af Trine Larsen

Dronningen deler unikt billede fra Dannebrog

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Kongehuset og dermed dronningen har netop delt helt nyt billede af majestæten sammen med kronprins Frederik og prins Christian ombord på kongeskibet Dannebrog. Det er et historisk billede af tre generationer kongelige - med to tronarvinger og en regent.

I dag er en helt speciel dag, ikke alene i den kongelige familie, men for mange i Sønderjylland, når 100 året for Genforeningen fejres dagen igennem.

Og at den kongelige familie er parat til den store og festlige dag, vises på dette billede, som kongehuset, og dermed dronning Margrethe deler.

Et helt unikt billede af tre generationer kongelige ombord på kongeskibet Dannebrog, klar til at gennemføre festlighederne og skrive sig ind i historiebøgerne.

For om kort tid, når dronningen, kronprins Frederik og prins Christian forlader kongeskibet Dannebrog og kører til Genforeningsfejringen, vil det kongelige trekløver gå i deres fordader, kong Christian 10. s fodspor.

På billedet er dronningen iført et smukt lyst outfit, som er inpireret af hendes farmor dronning Alexandrine, der også var klædt i hvidt for 101 år siden, da hun kørte over grænsen.

Kongeligt trekløver i aktion

Præcis klokken 10 vil dronningen, kronprinsen og prins Christian nemlig køre over den gamle grænse, præcis samme sted, som Christian 10, red over på sin hvide hest.

Det kongelige trekløver kører dog i hestvogn, eskorteret af Gardehussarregimentet, hvor kong Christian 10. havde sine sønner, dronningen far, Frederik og hans bror, Knud ridende bag sig, og med dronning Alexandrine og prinsesse Thyre endnu bagved sig i hestevogn.

Hestevognen den kongelige familie kører i er den selvsamme, som netop dronning Alexandrine og prinsesse Thyra blev eksorteret i. Hestevognen er hle 157 år gammel.

Så en dag i historien tegn – og med dette billede af dronningen, kronprinsen og prins Christian sammen på kongeskibet Dannebrog, er festlighederne og historiens første kapitel i gang.

Læs mere om: