Søndag, 18. april 2021 - af Marianne Singer

Dronningen i nyt interview: Hellere telefon end email

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe. 
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe fortæller i et nyt interview med Adrian Hughes i P1, at hun stadig ikke benytter hverken Facebook, email eller sms'er.

Dronning Margrethe gav i anledning af sin 81-års fødselsdag i fredags et interview til programmet "Klog på Sprog" med værten Adrian Hughes, hvor de blandt andet kom ind på, hvilke sociale medier dronningen benytter sig af i dagligdagen og på arbejde.

Adrien Hughes nævnte blandt andet, at der nok var nogen, der hævede øjenbryn, da majestæten sagde ordet Facebook i en af sine nytårstaler, i forbindelse med, at de talte om anglificeringen af det danske sprog. 

- Nå ja, men de vidste jo udmærket, at jeg har uendelig lidt begreb om alt det der, så det var jo nærmest en joke, nu kom der alligevel en anglicisme, sagde dronningen i interviewet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ingen sms fra dronningen

Og derefter forklarede dronningen, at hun hverken er på Facebook, email eller sms. 

- Nej, jeg bruger damptelefonen, lød det spørgefuldt fra hende.

Tidligere talt om det

Dronning Margrethe har tidligere udtalt sig om emnet, nemlig da hun i anledning af sin 60-års fødselsdag på et pressemøde blev spurgt, om hun har computer og surfer Internettet?

- Overhovedet ikke!!! Er der noget med mere end to knapper, så er jeg fortabt. On og off, det er sådan lige, hvad jeg kan klare at finde ud af, sagde dronningen prompte og storgrinede over sin egen manglende evne på det felt.

Endevender sproget

'Klog på Sprog' på P1 er et ugentligt radioprogram, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig.

I anledningen af Dronning Margrethes 81-års fødselsdag, deltog hun i en særudgave af 'Klog på Sprog', hvor vært Adrian Hughes dykker ned i hendes sprog gennem tiden ved hjælp af lydklip fra arkiverne.

Tryk her for at lytte til programmet

Nyt billede

I forbindelse med fødselsdagsinterviewet delte kongehuset et dejligt billede af dronningen på besøg hos P1.

"I et nyt interview til radioprogrammet ”Klog på sprog” på P1 fortæller Hendes Majestæt Dronningen om sit forhold til ord og sprog, og om hvordan Majestæten arbejder på at gøre sproget levende i taler og interviews.⁣⁣

”Jeg har altid været optaget af sprog. Jeg har aldrig kunnet lade være med at snakke, så det gjorde jeg fra et tidligt tidspunkt, og jeg kan huske, at min mor har fortalt, at jeg syntes, at ord var sjovt – og det synes jeg stadigvæk,” fortæller Dronningen blandt andet i samtalen med programmets vært Adrian Hughes.⁣

Samtalen bliver bragt på Dronningens 81-års fødselsdag i morgen klokken 11.00 på P1 og kan efterfølgende høres på DR Lyd.," skriver kongehuset til opslaget. 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden