13. jun. 2021
Af Trine Larsen

Dronningen kørte Frederik og Christian over grænsen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Margrethe strålede om kap med morgensolen, da det store historiske øjeblik, dronningen selv havde glædet sig mest til at gennemføre, skete søndag formiddag præcis kl.10, hvor dronningen kørte over grænsen sammen med kronprins Frederik og prins Christian

Ledsaget af Gardehusarregimentets hesteskardron kørte dronning Margrethe i dag over grænsen med sin ældste søn, kronprins Frederik og barnebarn, prins Christian.

Men ikke som de fleste andre danskere kører over grænsen. Det var nemlig ved den gamle grænse og i strålende sol og omgivet af grønne frodige marker at det kongelige trekløver kørte over i karet, præcis samme sted, hvor kong Christian 10. for 100 år siden red over på sin hvide hest.

Det strålende smukke syn af heste og karet, der var den samme karet, som ledsagede kongen og dengang havde dronning Alexandrine og prinsesse Thyra, med, var et af 100 året for Genforeningens højdepunkter anno 2021.

Et højdepunkt, dronning havde glædet sig til at gentage i fodsporene på sin farfar.

Ved ankomsten fik dronningen overrakt en buket blomster af Danmarks ældste blomsterpige, 82-årige Eli Fredskilde, der er datter af den lille pige, Johanne, som kongen i 1920 løftede op på hesten og som blev symbolet på det genvundne Sønderjylland.

Se videoen med det kongelige trekløvers symbolske og historiske ankomst til den gamle grænse i Frederikshøj

Læs mere om: