Dronningen Margrethe på container-hospital

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

Dronning Margrethe indledte andendagen af sit besøg i Ghana med at køre ud til et meget fattigt kvarter i en forstad til Accra.

Fredag, 24. november 2017 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe ligger ikke på den lade side trods stabile temperaturer på omkring 30 grader. Allerede fra morgenstunden forlod dronningen sit hotel for at køre ud til dagens oplevelser. 

Det foregik godt en times kørsel udenfor hovedstaden.

Dronning Margrethe imponeret

Her besøgte den 77-årige majestæt en Novo Nordisk-finansieret container-klinik, der hjælper med medicin og oplysning til folk med diabetes. Stedet imponerede tydeligt både dronningen og udenrigsminister Anders Samuelsen, som var med rundt i den - desværre - velbesøgte klinik. 

- Det var helt utroligt og meget imponerende at se, hvad man kan udrette af gode ting under meget beskedne forhold. Dér gør de virkelig en forskel for folk, sagde dronningen efter besøget og tilføjede:

- Det er ikke altid, at det behøver at være fine, flotte hospitaler med lange snorlige gange og skinnende rent linoleum på gulvet, for at være effektivt.

- Her kunne man tydeligt se, vigtigheden af de menneskers arbejde og den forskel det gør for dem, der har diabetes, roste dronningen efter besøget, hvor hun længe talte med patienter og hørte deres sygdomshistorie.

En historie, der havde fået et helt nyt spændende kapitel efter de var kommet under behandling. 

Ghanas største og mest moderne havn

Derefter kørte dronningen til dét der er Ghanas største havn, og som snart bliver den mest moderne i Vestafrika.

Havnen TEMA, hvor Mærsk er 35 procent medejer er den største danske investering i Ghanas infrastruktur, hvor havnen netop nu udbygges for 1,5 milliarder dollar. Et imponerende projekt som skal stå færdigt i 2019. 

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

Dronning Margrethe besøgte fredag 24. november en Novo Nordisk-finansieret container-klinik