Onsdag, 19. august 2020 — af Trine Larsen

Dronningen roser prinsesse Benedikte

Prinsesse Benedikte og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe viser mere og mere, hvor meget hendes søster, prinsesse Benedikte betyder for hende, og hvor stor en hjælp og støtte prinsessen er i dronningens liv. Og majestæten roser offentligt sin søster.

Det bliver mere og mere tydeligt, hvor stor glæde dronning Margrethe og hendes lillesøster, prinsesse Benedikte, har af hinanden. Og det er tydeligt, at de to kongelige søstre har glæde af hinandens selskab, kompetancer og interesser.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte har altid stået hinanden nær, men med stor familie, mange gøremål og bopæl i hvert sit land, har de ikke set hinanden så ofte, som de gør nu, efter at begge søstre er blevet enker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Først mistede prinsesse Benedikte sin elskede prins Richard 13.marts 2017, og præcis 11 måneder senere mistede dronning Margrethe sin livsledsager og store kærlighed, prins Henrik, 13. februar 2018.

Begge søstre har stadig travlt, men både deres skæbne-fællesskab og deres samværd iøvrigt synes at være blevet mere intensiveret, mere værdifuldt og meget hjerteligt, ligesom dronningen ikke lægger skjul på, hvor meget hendes søster betyder for hende.

Dronningen har flere gange rost sin søster til skyerne i al offentlighed.

Senest da den nye kongelige køkkenhave i Gråsten blev indviet, hvor majestæten i sin takketale sagde:

- Og så vil jeg gerne takke min søster, prinsesse Benedikte, uden hvis utrættelige ildhu dette her næppe var lykkedes, sagde dronningen med eftertryk og indikerede dermed den store hjælp og støtte, prinsesse Benedikte er for dronningen.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at det også er prinsesse Benedikte, der står i spidsen for arbejdet med den kongelige slotshave på Gråsten, ligesom prinsessen også tager et stort slæb og mange møder i forbindelse med de kongelige søstres uddeling af Dronning Ingrids Mindelegat.

De to søstre har også holdt sommerferie sammen på Gråsten og prinsessen er stort set den eneste, dronningen har set, siden Corona-krisen i foråret lukkede Danmark, og majestæten måtte aflyse alle officielle begivenheder, inklusiv fejringen af sin 80 års fødselsdag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden