6. jan. 2021
Af Trine Larsen

Dronningen slår ny rekord

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/hm_dronningens_nytaarstale_1.jpg
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Dronning Margrethe slår rekord. Endda sin egen. For aldrig tidligere har så mange været samlet for at se majestætens nytårstale på tv.

Dronning Margrethe slår alle rekorder.

Dronningens nytårstale er så traditionsrig, at den altid samler nationen foran tv-skærmene med et glas i hånden, parat til at høre dronningens vise ord om det forløbne år og formaninger om, hvordan vi sammen gør det kommende år endnu bedre end det forgående.

I år var der dog rekord-mange mennesker, som måske midt i en alvorlig og svær tid med afsavn, savn og sorger havde behov for at samles. Samles, dog på afstand og i små grupper, om dronning Margrethes traditionsrige nytårstale.

Det betød rekord for dronningen, idet knap tre millioner seere så dronningens nytårstale, der blev samsendt på DR1, TV2 og TV2 News kl.18.

Flest kiggede med på DR1, hvor godt 1,8 million seerne så med og gjorde majestætens tale til ugens seermæssige topscorer, mens de resterende 986.000 seere så med på TV2, så der samlet set var 2.786.000 million seere, som fulgte dronningens nytårstale 2020.

Sidst dronningen slog rekord var i 2010, hvor hele 2.415.000 fulgte talen, men denne nye rekord er ekstra bemærkelsesværdig, fordi forbruget af traditionelt tv er faldet markant de sidste ti år, hvor folk er begyndt at streame fra nettet mere og mere.

Så dronningens rekord er ikke kun ny - den er også imponerende høj og meget svær at slå.

Læs mere om: