Tirsdag, 25. maj 2021 - af Trine Larsen

Dronningen til særlig dag i Holmens Kirke

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe deltog i dag i en helt særlig festgudstjeneste i Holmens Kirke. Det skete i anledning af 50-års jubilæet, som de såkaldte Værnspræster fejrede den 25. maj 2021.

Dronning Margrethe deltog i dag i en helt særlig gudstjeneste, endda én af de mere festlige af slagsen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var Sømandskirken, Holmens Kirke, der nannede rammen om begivenheden, der foregik i anledning af den såkaldte Værnspræstetjenestes 50 års jubilæum.

Værnspræstetjenesten er en en folkekirkelig ordning, hvor præster fra de forskellige værn, gør tjeneste, omend de tilhører reserven og i det daglige er almindelige sognepræster.

I dag har Værnspræstetjenesten 65 feltpræster, 15 orlogspræster, 15 flyverpræster, samt tre værnsprovster til Forsvaret, foruden de 20 værnspræster som er tilknyttet Hjemmeværnet.

Værnspræsterne udfører almindelige opgaver indenfor folkkirken bl.a. gudstjenester og sjælesorgssamtaler, men de udfører også ceremonieller opgaver i forbindelse med hjemsendelse af de faldne soldater i international tjeneste.

 

Ved gudstjenesten, som dronningen overværede, blev der sunget "Den signede Dag" og Kongernes Konge" og prædiken stod tidligere orlogspræst i Søværnet, biskop Peter Skov-Jacobsen for.

Billederne fra majestætens ankomst, billeder fra kirken, samt afskeden efter gudstjeneste, hvor majestæten bærer mundbind, kan ses her.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden