Torsdag, 23. marts 2023 — af Marianne Singer

Dronningen vender snart tilbage efter rygoperation: Sådan gik det sidst

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe blev i februar opereret i ryggen for anden gang i sit liv, og snart er hun tilbage som regent. Men hvordan gik det sidst, hun var igennem en rygoperation?

Kongehuset meddelte torsdag, at Hendes Majestæt Dronningen vil genoptage sine funktioner som landets regent efter sin veloverståede rygoperation på sin fødselsdag søndag den 16. april.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den omfattende rygoperation er ikke den første, som dronningen gennemgår.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tyve år siden

Den 15. januar 2003 gennemgik den på daværende tidspunkt 62-årige dronning en operation for spinalstenose, hvor rygmarvskanalerne er voldsomt forsnævrede, og der kan opstå tryk på nerverne og dermed stærke smerter.

Dengang opstod spinalstenosen, der bliver betragtet som "en folkesygdom", i lændehvirvlerne og dronningen fik sat stålskinner omkring tre af hvirvlerne.

Udsatte statsbesøg

Dagen efter operationen på Aarhus Ortopædkirugisk afdeling E oplyste de opererende læger, ifølge DR, at der ville kunne gå tre måneder, før dronningen var kommet sig helt over operationen.

Knap to uger senere meddelte hoffet, at dronningen efter lægeråd havde besluttet at udsætte et statsbesøg til Japan, der skulle have foregået i april.

Endvidere forlød det, at hun skulle tage det roligt de nærmeste seks-otte uger, hvorefter hun gradvist kan genoptage sine aktiviteter.

I hopla igen

Alt gik den rigtige vej og et par måneder senere svarede dronningen veloplagt på spørgsmål fra pressen under en ferie på Château de Cayx i Sydfrankrig, blandt andet om ryggen.

- Jeg har det fint, det er kun godt for ryggen med lidt varme. Både ryggen og resten af mig har det udmærket. Men vi må jo indrømme, at vi er ved at komme i det, man kalder reparationsalderen, lød det veloplagt fra hende.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden