Tirsdag, 14. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Det ser fornuftigt ud! Sådan går det med dronning Margrethes genoptræning

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Ritzau/Scanpix
Alt lader til at gå efter planen for dronning Margrethe, der genoptræner efter sin rygoperation den 22. februar. Om lidt over fire uger fylder dronningen 83 år, og det skal fejres.

Dronning Margrethe er i denne tid i gang med genoptræning af ryggen, som Majestæten blev opereret i den 22. februar på Rigshospitalet i København.

I en pressemeddelelse fra den 2. marts fra kongehusets kommunikationsafdeling, lød det, at dronningen var udskrevet fra Rigshospitalet, og at dronningen opholder sig på Amalienborg, samt at den næste tid vil byde på et genoptræningsforløb.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Om genoptræningsforløbet kunne man den 2. marts læse følgende:

“Der venter nu et længere genoptræningsforløb, som kan strække sig over de næste måneder.”

Det ser fornuftigt ud for dronning Margrethe

BILLED-BLADET har været i kontakt med kongehusets kommunikationsafdeling for at høre nærmere om, hvordan dronningen har det, og om hvordan genoptræningen forløber.

Vi har fået at vide, at der ikke er noget nyt at tilføje om dronningens situation, og intet nyt er godt nyt – sådan må man have lov at tolke svaret, der altså mere end antyder, at alt går efter planen.

Dronningen har med al sandsynlighed allerede mødt sin fysioterapeut, da Majestæten var indlagt på Rigshospitalet, hvor hun blev instrueret i øvelserne, der skal gøre hende frisk igen.

Hjemme i Christian IX’s Palæ på Amalienborg skal dronningen nok lave øvelserne dagligt gennem de næste mange uger.

Det anbefales helt generelt, at man efter en rygoperation dagligt er aktiv med generel motion, og de øvelser, fysioterapeuten instruerer en i at udføre.

Øvelsesprogrammet skal gennemføres for at opbygge og vedligeholde musklernes funktion.

Skal fejres af hele Danmark

Søndag den 16. april fylder dronning Margrethe 83 år, og alle danskere håber på at se dronningen i god form på den store og festlige dag.

Sidste år på 82-års dagen var dronningen sammen med kronprinsfamilien i Aarhus på Marselisborg, hvor mange lokale mødte op for at råbe hurra og synge fødselsdagssang for hele Danmarks Margrethe.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden