Søndag, 12. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Midt i krævende tid: Frederik og Mary markerer sig stærkt

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Der er ingen tvivl om, at dronningen og kronprinsparret er en stærk trio, og at Majestæten altid kan stole på støtten fra sine nærmeste. Det kan man se i denne tid. Kronprinsparret har virkelig tegnet kongehuset udadtil, siden dronning Margrethe blev opereret den 22. februar.

Mens dronning Margrethe fortsætter genoptræningen af sin ryg og derfor ikke kan varetage de normale officielle opgaver, har kronprinsparret været særdeles synlige i offentligheden.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har sørget for at markere sig i ekstraordinær grad som kongehusets ansigter udadtil i en for hele den kongelige familie krævende tid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frederik og Mary har for eksempel i den forløbne uge været meget synlige på officielle opgaver i både København og Jylland.

Frederik og Mary i hovedrollerne

Kronprinsen har den seneste tid været regent, og i den forløbne uge tog han sig mandag af audiens på Christiansborg Slot, hvilket normalt er dronningens opgave.

Onsdag den 8. marts var kronprinsen i Esbjerg for at deltage i den første lagring af CO₂ i undergrunden, og dagen derpå tog han i sit og kronprinsessens palæ på Amalienborg imod statsminister Mette Frederiksen i anledning af ændringer i regeringen.

Onsdag den 8. marts var kronprinsessen med til to fine markeringer af Kvindernes Internationale Kampdag.

Først var Mary til møde i FN Byen, og senere på dagen var kronprinsessen til begivenhed hos Aalborg Universitet i deres hus i København.

Alle de ovenfor nævnte programpunkter var annonceret i den kongelige kalender, men kronprinsparret havde også opgaver af mere diskret art på plakaten i den nys overståede arbejdsuge.

Kronprinsen var på besøg hos Red Barnet, mens kronprinsessen som optakt til Kvindernes Internationale Kampdag var til møde med UNFPA og Maternity Foundation, hvor man talte om mødredødelighed globalt – begge de “hemmelige” opgaver blev omtalt på kongehusets Instagramprofil, efter de havde fundet sted.

Kronprinsessen var desuden sidst på ugen helt privat på besøg hos det amerikanske ambadssadørpar i deres residens Rydhave nord for København.

Spændende dag for kronprins Frederik

Også i den kommende uge vil ikronprinsparret - sær kronprinsen - markere sig som den kongelige families ansigt udadtil.

Frederik skal på tirsdag på officiel opgave i Odense, og onsdag skal kronprins Frederik afløse dronning Margrethe for første gang i hovedrollen til “Urparade” på Livgardens Kaserne ved Kongens Have i København.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden