Dronningen vender tilbage til yndlingssted: Se hvor

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe kunne slet ikke skjule sin begejstring, da hun for fire år siden besøgte UNESCO Global Geopark i Odsherred. Det var en dag med oplevelser, som faldt lige i dronningens smag, og nu kommer majestæten tilbage for at deltage i åbningen af det sted, hvor Solvognen blev fundet.

Da dronning Margrethe for fire år siden besøgte Odsherred Kommune som led i majestætens sommertogt, besøgte dronningen kommunens store attraktion, UNESCO Global Geopark og hørte dengang om planerne for en ny kultur- og naturattraktion ved dét sted i Trundholm mose, hvor et af Europas allervigtigste bronzealderfund, Solvognen blev fundet i 1902.

Attraktionen står nu klar, og dronningen Margrethe har indvilliget i at deltage i åbningen af den nye historiske begivenhed lørdag 12. september. Grundet Covid-19 sker dronningens deltagelse og åbningen af seværdigheden ved et lille lukket arrangement.

Geopark Odsherred, og ikke mindst planerne om at gøre fundstedet af Solvognen tilgængeligt for besøgende i parken, gjorde et stort indtryk på majestæten, og derfor har dronningen også sagt ja til at besøge de  arkæologiske udgravninger i Trundholm Mose og se resultatet og selv opleve, hvordan fundet af ét af Danmarkshistoriens største klenodier, Solvognen gøres synligt i landskabet.

Solvognen, der i dag er udstillet på Nationalmuseet, og afbilledet på danske tusindkrone-sedler, blev fundet i Trundholm mose i 1902 under pløjning og trods Solvognens oprindelse fra ca. 1350 f.kr. er den yderst velbevaret. Og nu skal dronningens så være med ved stedet, hvor den blev fundet af Frederik Willumsen.

Giv BILLED-BLADET i gave – det er nemtKlik og læs hvordan! 

- Vi er meget glade for og beærede over, at dronningen vil være med til at markere åbningen fundstedet. Vi glæder os til at vise majestæten det unikke landskab og ikke mindst den nye flotte attraktion, der er et unikt udtryk for Geopark Odsherreds rige kulturhistorie, siger borgmester Thomas Adelskov om dronningens kommende besøg 12. september.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden