15. mar. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Dronningens situation har sendt kronprinsen i kongelære før tid: Frederik til eksamen foran Livgarden

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Siden dronningens rygoperation har kronprins Frederik i overbevisende stil varetaget flere af Majestætens opgaver. Mange ser denne tid som en slags kongelære for kronprinsen, der i dag er til en form for eksamen som afløser for sin mor til en stor og traditionsrig begivenhed.

Kronprins Frederik har især i de senere år markeret sig stærkere og stærkere som en markant profil i det danske kongehus, og i denne tid varetager han flere af dronningens opgaver, fordi Majestæten er i gang med genoptræning af ryggen.

Mange opfatter denne tid som en slags kongelære før tid for kronprinsen, der netop i dag er til en form for eksamen, når han er i hovedrollen som afløser for sin mor til en stor traditionsrig begivenhed.

Frederik er en markant frontfigur

Kronprins Frederik deltager i Urparade på Livgardens Kaserne i København og overrækker “Dronningens Ur” i dag klokken 14. 00, og kronprinsen er naturligvis klar til at bestå dagens lille eksamen foran Livgarden og få topkarakter for sin præstation.

Kronprinsen har i det hele taget varetaget alle dronningens opgaver i overbevisende stil, og han har som regent også i kulissen været en markant frontfigur i ugerne, der har budt på helbredsmæssige udfordringer for dronningen.

Klar til endnu en stor opgave

På mandag venter endnu en stor officiel opgave for kronprinsen, når han deltager i reception i forbindelse med værtskabet for Copenhagen Climate Ministerial i Skuespilhuset i København.

Læs mere om: