Onsdag, 15. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Dronningens situation har sendt kronprinsen i kongelære før tid: Frederik til eksamen foran Livgarden

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Siden dronningens rygoperation har kronprins Frederik i overbevisende stil varetaget flere af Majestætens opgaver. Mange ser denne tid som en slags kongelære for kronprinsen, der i dag er til en form for eksamen som afløser for sin mor til en stor og traditionsrig begivenhed.

Kronprins Frederik har især i de senere år markeret sig stærkere og stærkere som en markant profil i det danske kongehus, og i denne tid varetager han flere af dronningens opgaver, fordi Majestæten er i gang med genoptræning af ryggen.

Mange opfatter denne tid som en slags kongelære før tid for kronprinsen, der netop i dag er til en form for eksamen, når han er i hovedrollen som afløser for sin mor til en stor traditionsrig begivenhed.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frederik er en markant frontfigur

Kronprins Frederik deltager i Urparade på Livgardens Kaserne i København og overrækker “Dronningens Ur” i dag klokken 14. 00, og kronprinsen er naturligvis klar til at bestå dagens lille eksamen foran Livgarden og få topkarakter for sin præstation.

Kronprinsen har i det hele taget varetaget alle dronningens opgaver i overbevisende stil, og han har som regent også i kulissen været en markant frontfigur i ugerne, der har budt på helbredsmæssige udfordringer for dronningen.

Klar til endnu en stor opgave

På mandag venter endnu en stor officiel opgave for kronprinsen, når han deltager i reception i forbindelse med værtskabet for Copenhagen Climate Ministerial i Skuespilhuset i København.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden