Mandag, 13. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsen styrer butikken: Derfor er Joachim usynlig i denne tid

Kronprins Frederik og prins Joachim
Kronprins Frederik og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Mens dronning Margrethe er forhindret i at varetage sine normale opgaver, fordi Majestæten er i gang med genoptræning af ryggen, passer kronprins Frederik butikken. Prins Joachim er i denne tid ikke i spil i vigtig rolle herhjemme.

Kronprins Frederik er regent i denne tid, og når han er forhindret i at varetage dronningens officielle opgaver, træder prinsesse Benedikte til som rigsforstander.

Alt dette sker, fordi Majestæten er i gang med genoptræning af ryggen efter operationen den 22. februar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim kan også træde til som rigsforstander, men han har siden dronningens rygoperation ikke været i spil i denne vigtige rolle.

Prins Joachim arbejder som forsvarsattaché med kontor på den danske ambassade i Paris i Frankrig.

Prins Joachim har forbandet travlt

For et par uger siden var prins Joachim i Danmark for at deltage i lanceringen af Nationalt Forsvarsteknologisk Center i Aalborg.

Et emne, som prinsen i forvejen beskæftiger sig meget med i sit job som forsvarsattaché i Paris.

Det var i ugen før dronningens rygoperation, at prinsen var i Aalborg.

Jobbet som forsvarsattaché blev prins Joachim i Aalborg spurgt ind til, fordi han for nogle måneder siden meddelte, at han stopper som forsvarsattaché i Paris til sommer.

– Lige i øjeblikket har jeg rigeligt at se til. Jeg har dags dato forbandet travlt. Det har jeg også på kontoret i Frankrig, fortalte han de fremmødte journalister.

Dermed gav prinsen altså udtryk for, at der i denne tid er mange presserende arbejdsopgaver for ham på kontoret i den franske hovedstad, og man må formode, at dette er hovedårsagen til, at prins Joachim ikke har været i spil som rigsforstander i Danmark de dage, kronprins Frederik ikke har haft mulighed for at være regent.

Fra torsdag den 16. marts til søndag 19. marts er kronprins Frederik forhindret i at være regent, og han afløses af prinsesse Benedikte, der alle fire dage er rigsforstander.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden