Tirsdag, 14. juni 2022 - af Christinna Braun

Efter afsløring af mobbekultur på Herlufsholm: Nu vil skolen ansætte en trivselsleder

Herlufsholm Kostskole. 

Herlufsholm Kostskole. 

Foto: Ritzau Scanpix
Kostskolen Herlufsholm vil nu ansætte en trivselsleder, efter en dokumentar afslørede en frygtelig kultur med mobning, vold og overgreb.

For halvanden måned siden sendte TV 2 dokumentaren ”Herlufsholms hemmeligheder”, som skildrede en voldsom kultur med krænkelser, vold og mobning på kostskolen.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn, prins Christian, begyndte i 1.g på Herlufsholm sidste år, og efter sommerferien begynder prinsesse Isabella i 9. klasse på skolen.

Efter dokumentaren var sendt, kom kronprinsparret med en fælles udtalelse, hvor de bl.a. skrev, at de var dybt rystede over de vidnesbyrd, der kom frem i dokumentaren.

I udtalelsen skrev kronprinsesse Mary og kronprins Frederik bl.a., at de ”som forældre forventer, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige.”

Læs hele kronprins Frederik og kronprinsesse Marys udtalelse om dokumentaren i linket herunder.

Skolen ansætter trivselsleder

Som en del af den nye linje på Herlufsholm vil skolen nu ansætte en trivselsleder, skriver Ritzau ifølge TV 2. Den nyoprettede stilling Trivselsleder skal være med til at "sikre gode rammer og nødvendige kulturforandringer", står der i jobopslaget.

Det er trivselslederens rolle at varetage dialogen med forældre og elever, ”når der opleves trivselsudfordringer,” skriver mediet yderligere.

Søger også ny rektor

Kort efter, dokumentaren blev sendt på TV 2, valgte Herlufsholms bestyrelse at afskedige rektoren. I samme omgang blev det besluttet at lave store og nødvendige ændringer på skolen, heriblandt at afskaffe den præfektordning, som havde fået en del kritik i dokumentaren.

 
 

Ingen ændring i forhold til kongelige børn

Efter dokumentaren har flere stillet spørgsmålet, om kronprinsparret skulle lade prins Christian blive på skolen, og om prinsesse Isabella overhovedet skal begynde efter sommerferien.

Indtil videre er der ingen ændringer derved, fortæller kongehuset til Ekstra Bladet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Som det ser ud nu, er der ingen ændringer i forhold til de kongelige børns skolegang, siger kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Det er derfor altså stadig planen, at prinsesse Isabella begynder i 9. klasse på Herlufsholm efter sommerferien, og at prins Christian fortsætter sin gymnasiale uddannelse på skolen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden