Søndag, 13. december 2020 — af Ulrik Ulriksen

Efter udfordrende uge: Mary og Frederiks børn skal i gang igen

prins christian
Prins Christian og prinsesse Isabella sammen med prins Vincent og prinsesse Josephine. 
Foto: Martin Høien
Kronprinsfamilien nyder helt sikkert en dejlig weekend ovenpå en ekstraordinær og udfordrende uge.

Prins Christian, 15 år, blev mandag den 7. december testet positiv for corona, og efterfølgende måtte han og hans tre yngre søskende prinsesse Isabella, 13, samt tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, 9,  sammen med kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i isolation hjemme i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Christian og familien i fin form

Heldigvis kunne kongehusets kommunikationschef Lene Balleby fredag den 11. december lige op til weekenden sende denne pressemeddelelse ud:

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen samt deres fire børn har siden mandag den 7. december 2020 opholdt sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, efter at Hans Kongelige Højhed Prins Christian blev testet positiv for COVID-19 samme dag. Kronprinsparret og deres tre yngste børn er i forlængelse heraf blevet testet for COVID-19. Alle testresultater har været negative.

Prins Christian har ikke haft symptomer, men vil i overensstemmelse med retningslinjerne fortsat opholde sig i isolation indtil mandag den 14. december.

Kan tage hul på hverdagen

Mandag den 14. december kan kronprinsfamilien altså for alvor tage hul på deres normale december-hverdag igen.

Det betyder blandt andet, at Mary og Frederiks fire børn skal i gang med at modtage skole-undervisning igen.

For prins Vincent og prinsesse Josephine betyder det rent faktisk, at de, såfremt der ikke er opstået corona-tilfælde i deres klasser henover weekenden, kan komme retur til Tranegårdskolen, hvor de går i tredje klasse.

De yngste årgange i skolerne i Gentofte Kommune er ikke ramt af den delvise nedlukning på grund af covid-19 situationen.

Til gengæld er Isabella og Christians klasser, henholdsvis 7. og 9. klasse på Tranegårdskolen, sendt hjem på grund af den generelle corona-nedlukning, og de modtager online-undervisning i denne uge.

De skal altså ikke møde i skole, men sidde foran deres computer hjemme i privaten på Amalienborg og have dansk, matematik og historie-undervisning.

Kan gå lange ture

For hele kronprinsfamilien betyder det, at de nu kan komme af sted og få frisk luft udenfor matriklen på Amalienborg, og det giver helt sikkert et boost af ekstra juleglæde.

Kronprinsesse Mary skal i øvrigt på officiel opgave i København tirsdag den 15. december, og det er en af de få officielle royale begivenheder, som ikke er aflyst på grund af corona-situationen.

Julepyntet palæ

Midt i alle udfordringerne i denne tid, hygger kronprinsfamilien sig helt sikkert hjemme i deres julepyntede palæ, som de viste frem søndag den 6. december med en fin billedserie på kongehusets sociale medier.

Kronprinsesse Mary havde fotograferet juletræ og julepynt i riddersalen og andre steder i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden