Fredag, 11. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Nu er det sikkert: Mary er meget glad

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Det har i løbet af denne uge været usikkert, om kronprinsesse Mary i næste uge kunne deltage i en fin begivenhed i København.

Det har været usikkert hele denne uge, om kronprinsesse Mary i næste uge på tirsdag den 15. december havde mulighed for at deltage i en fin begivenhed i København.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary i isolation

Mandag fik prins Christian besked om, at han var testet corona-positiv, og herefter måtte kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og Christians yngre søskende i Isolation i kronprinsfamiliens private bolig på Amalienborg.

Samtidig er der kommet nye og strengere corona-restriktioner og delvis nedlukning af for eksempel skoler og andre institutioner.

Stor usikkerhed

Derfor var det usikkert, om kronprinsessen kunne deltage som protektor for DRC Dansk Flygtningehjælp i markering af etårsdagen for Global Refugee Forum ved en begivenhed i København.

Nu har kronprinsesse Mary og resten af kronprinsfamilien fået resultatet af deres coronatest, som er negativ.

Samtidig har arrangørerne af etårs-markeringen hos Dansk Flygtningehjæp fået grønt lys til at afvikle arrangementet, som overholder alle de nye restriktioner og regler og i øvrigt overvejende er en online-begivenhed.

Dette er netop blevet bekræftet fra arrangørernes side.

Mary er glad

Der er ingen tvivl om, at kronprinsesse Mary er meget glad for at deltage i markeringen, som sætter fokus på flygtninges udfordringer og problemer i hele verden.

Midt i en tid med mange aflysninger af officielle arbejdsopgaver for medlemmer af det danske kongehus, må det glæde mange, at netop denne  begivenhed rent faktisk kan gennemføres på forsvarlig vis.

Vigtig besked fra kongehuset

Fredag kom denne pressemeddelelsen fra kongehuset om resultatet af kronprinsfamiliens coronatest:

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen samt deres fire børn har siden mandag den 7. december 2020 opholdt sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, efter at Hans Kongelige Højhed Prins Christian blev testet positiv for COVID-19 samme dag. Kronprinsparret og deres tre yngste børn er i forlængelse heraf blevet testet for COVID-19. Alle testresultater har været negative.

Prins Christian har ikke haft symptomer, men vil i overensstemmelse med retningslinjerne fortsat opholde sig i isolation indtil mandag den 14. december.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden