26. mar. 2020
Af af Ulrik Ulriksen

Efter undersøgelse på Riget: Sådan har prins Henrik det

Prins Henrik
Prins Henrik
Foto: Lars H. Laursen
Prins Henrik blev tidligere på ugen undersøgt for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis. Prins Joachim og prinsesse Maries søn blev desuden undersøgt for coronavirus.

Prins Joachim og prinsesse Marie er kommet fra Frankrig til Danmark mandag, og de befinder sig nu i hjemmeisolation i Christian VIII’s Palæ på Amalienbiorg.

Prins Henrik testet for corona

Prins Henrik blev efter hjemkomsten til København fra Paris undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis.

Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus.

Testen var heldigvis negativ.

Sådan går det

Joachim og Maries 10-årige søn har det godt i hjemmeisolation med familien på Amalienborg ifølge kongehusets kommunikationsafdeling, som BILLED-BLADET har været i kontakt med onsdag eftermiddag.

Langvarig hoste

Prins Henrik har i flere år være plaget af astmatisk bronkitis, der giver langvarig hoste med hvæsende vejrtrækning.

Typisk for astmatisk bronkitis er, at den kun kommer, når barnet er forkølet.

Hurtigt til Danmark

Kongehuset udsendte tirsdag eftermiddag en pressemeddelelse om prins Joachim og prinsesse Marie samt deres børn, prins Henrik og prinsesse Athena, som dagen forinden havde forladt deres hjem i Frankrigs hovedstad for at komme hurtigt til Danmark, så Henrik kunne live undersøgt på Riget.

Pressemeddelelse tirsdag

Pressemeddelelsen udsendt tirsdag af kommunikationschef Lene Balleby lød som følger:

- Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie samt deres børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, kom i går til Danmark, hvor Prins Henrik blev undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis. Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ. Under hensyntagen til Prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt Prinsen gennem flere år. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Køb abonnement på BILLED-BLADET
Køb abonnement på BILLED-BLADET

Læs mere om: