26. mar. 2020
Af af Ulrik Ulriksen

Hoffet bekræfter: Her bor Joachim og Marie med børnene

 Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena
Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena
Foto: Hanne Juul
For prins Joachim og hans familie var det afgørende at komme til Danmark i begyndelsen af denne uge. Nu er Joachim og prinsesse Marie med deres to børn i hjemmeisolation.

Prins Joachim og prinsesse Marie har har sammen med deres to børn forladt Frankrig, og familien ankom til Danmark mandag.

Joachim, Marie og børnene har siden sommer boet i den franske hovedstad Paris, men er altså nu i København.

Det fortæller kongehusets kommunikationsafdeling, der også bekræfter, at prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Athena og prins Christian er i 14 dages hjemmeisolation i en lejlighed i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.

Hurtigt til Danmark

Kongehuset udsendte tirsdag eftermiddag en pressemeddelelse om prins Joachim og prinsesse Marie samt deres børn, prins Henrik og prinsesse Athena, som dagen forinden havde forladt deres hjem i Frankrigs hovedstad for at komme hurtigt til Danmark.

Henrik på hospitalet

Prins Henrik, 10 år, måtte en tur på Rigshospitalet i København for at blive undersøgt for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis samt for coronavirus.

Pressemeddelelse tirsdag

Pressemeddelelsen udsendt af kommunikationschef Lene Balleby lød som følger:

- Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie samt deres børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, kom i går til Danmark, hvor Prins Henrik blev undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis. Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ. Under hensyntagen til Prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt Prinsen gennem flere år. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Joachim og Maries gamle lejlighed

Prins Joachim og prinsesse Marie har tidligere boet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg i en fin lejlighed.

I samme palæ har prinsesse Benedikte en lejlighed.

Mary og Frederik er i deres palæ

I disse dage bor kronprinsfamilien også på Amalienborg i et tilstødende palæ, Frederik VIII’s Palæ, mens dronning Margrethe bor på Fredensborg Slot.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb13-forsider_1.jpg

Læs mere om: