Ekstraordinær ny film: Frederik inviterer indenfor på Amalienborg

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik er protektor for en vigtig markering af en historisk danskers indsats, og i den anledning har han medvirket i en unik video optaget i fornemme rammer på Amalienborg.

Kronprins Frederik er en meget stolt protektor for en helt særlig markering, og i den anledning har han medvirket i en unik video optaget i smukke rammer på Amalienborg.

Kronprins Frederik er spydspids

Danskeren H.C. Ørsted revolutionerede i 1820 verden, da han opdagede, at en kompasnål bevæger sig, når man bevæger en strømførende ledning over den.

Denne sammenhæng mellem elektricitet og magnetisme er en af verdens største naturvidenskabelige opdagelser.

Sidste år blev 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen markeret med den landsdækkende fejring HCØ2020, som kronprins Frederik var spydspids ig protektor for.

Flot ny film

I en ny flot film optaget i kronprinsparrets private palæ på Amalienborg fortæller Frederik om HCØ2020-fejringen, der på grund af corona-situationen blev meget anderledes end planlagt.

I den lille film, der kan ses på kongehusets sociale medier, går Frederik gennem en del af kronprinsfamiliens Amalienborg-palæ til en af de store og repræsentative sale.

Taler om særligt besøg

- Covid-19 satte som bekendt forhindringer i vejen for en del af de planlagte begivenheder., men inden da fik jeg heldigvis mulighed for at besøge Sophienborg Skolen i Hillerød, siger Frederik og roser skolen for på entusiastisk og talentfuld vis at have sat fokus på naturvidenskab i bred forstand.

Børnene havde en fest

- Børnene havde tydeligvis en fest med de mange aktiviteter. Det siger noget om, hvor vigtigt det er, at vi nærer vores børns og de unges naturlige nysgerrighed for at arbejde praktisk og kreativt med noget, der ved første øjekast kan synes svært tilgængeligt. Jeg håber derfor, at rigtig mange skoler også fremover vil lade sig inspirere af den fantastiske nysgerrighed, der selv drev H.C. Ørsted frem, kommer det fra kronprins Frederik.

Frederiks gamle skole

Kronprinsen stiftede selv for alvor første gang bekendtskab med naturvidenskab i 6. klasse på Krebs’ Skole.

Her var klasserne opkaldt efter historiske danskere, og en af klasserne hedder faktisk 6. H.C. Ørsted.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden