Elegant i lyserød fra top til tå: Glad dronning Margrethe er ankommet til stor jysk byfest

Se også:

Dronning Margrethe er lørdag morgen blevet modtaget på festlig vis på Torvet i Tønder. Her venter der Majestæten et travlt og spændende dagsprogram.

Begejstrede og morgenfriske borgere i Tønder by stod lørdag morgen klar på byens torv for at byde Hendes Majestæt Dronning Margrethe varmt velkommen sammen med borgmester Jørgen Popp Petersen.

Og glæden smittede tydeligvis af på den kongelige æresgæst, der straks spredte glæde med store smil og i elegant stil i et lyserødt look fra top til tå. 

Se dronningens ankomst i videoen øverst i artiklen.

Sikke en flot velkomst

Besøget, der er en del af fejringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland, skulle oprindelig have fundet sted i 2020, men blev dengang udskudt på grund af pandemien. 

Men nu kan det så endelig finde sted og ved ankomsten er der både en tale ved borgmesteren, musik ved Slesvigske Musikkorps og dejlig dans ved Toftlund idrætsforening med "De sønderjyske piger".

Ekstraordinær festdag

Senere på dagen skal dronningen på den ekstraordinære festdag blandt andet køre karettur gennem byen, besøge Tønder Rådhus, Designefterskolen i Højer og Højer Mølle, hvor hun vil få indblik i Tøndermarsken, hvis afvanding var en af statens største investeringer i Sønderjylland efter 1920.

Om aftenen vender dronningen tilbage til Kongeskibet Dannebrog på Rømø og sejler efter en reception tilbage til sin ferieresidens på Gråsten Slot. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Endelig skete det

Også sidste sommer kunne dronningen glæde sig over endelig at kunne deltage i den officielle Genforeningsfejring, da hun sammen med kronprins Frederik og prins Christian den 13. juni begyndte et travlt festprogram med at køre i karet over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Karetkørslen foregik samme sted, som Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout ledsaget af kronprins Frederik og prins Knud til hest og dronning Alexandrine, prinsesse Thyra og prinsesse Dagmar i karet. 

Genforeningen var et resultat af den folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig – det nuværende Sønderjylland - stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år. Overdragelsen af Sønderjylland fandt sted på Valdemarsdag den 15. juni 1920, og tre uger senere tog Christian 10. på en rundrejse i området.

Følg med i BILLED-BLADETs store reportage fra festdagen i Tønder fra start til slut her på hjemmesiden

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden