For et år siden: Mary gjorde indtryk på unge københavnere

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
I denne tid med coronakrise må mange gymnasieelever blive hjemme og lade sig fjernundervise. For et år siden var der dog masser af elever i skole til et stort arrangement med kronprinsesse Mary.

Eleverne på Gefion Gymnasiet i København har ligesom alle andre gymnasieelever i Danmark haft en svær tid på grund af coronakrisen, der har betydet mange ændringer og aflysninger.

Sidste år i maj, for præcis et år og en dag siden, var mange unge elever fra Gefion Gymnasiet mødt op til en stor begivenhed med kronprinsesse Mary i en af hovedrollerne.

Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary i godt selskab

Kronprinsesse Mary deltog i lanceringen af UNFPA's State of World Population Report på Gefion Gymnasium i København, og her var hun i godt selskab med blandt andre daværende udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Og mange af gymnasiets elever var altså i en tid uden corona-problemer mødt op for at høre om blandt andet kvinders rettigheder.

Mary var et hit

I løbet af begivenheden blev kronprinsessen rost for at sætte fokus på kvinders rettigheder i verdensdele som Afrika og Asien.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Som medlem af kongehuset har Mary en helt særlig gennemslagskraft, som hun udnytter effektivt, hvilket er blevet bemærket i mange kredse.

De pæne ord om Marys indsats på den globale scene gjorde et stort indtryk på de unge elever.

Kronprinsessen er dybt engageret

Kronprinsessen har i flere år været engageret i UNFPA’s eller FN’s Befolkningsfonds arbejde.

Den såkaldte World Population Report, som blev lanceret på Gefion Gymnasium, er en årlig rapport, der blandt andet beskriver udviklinger og tendenser i verdensbefolkningen. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden