Torsdag, 7. maj 2020 — af Ulrik Ulriksen

For et år siden: Mary gjorde indtryk på unge københavnere

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
I denne tid med coronakrise må mange gymnasieelever blive hjemme og lade sig fjernundervise. For et år siden var der dog masser af elever i skole til et stort arrangement med kronprinsesse Mary.

Eleverne på Gefion Gymnasiet i København har ligesom alle andre gymnasieelever i Danmark haft en svær tid på grund af coronakrisen, der har betydet mange ændringer og aflysninger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sidste år i maj, for præcis et år og en dag siden, var mange unge elever fra Gefion Gymnasiet mødt op til en stor begivenhed med kronprinsesse Mary i en af hovedrollerne.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary i godt selskab

Kronprinsesse Mary deltog i lanceringen af UNFPA's State of World Population Report på Gefion Gymnasium i København, og her var hun i godt selskab med blandt andre daværende udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Og mange af gymnasiets elever var altså i en tid uden corona-problemer mødt op for at høre om blandt andet kvinders rettigheder.

Mary var et hit

I løbet af begivenheden blev kronprinsessen rost for at sætte fokus på kvinders rettigheder i verdensdele som Afrika og Asien.

Som medlem af kongehuset har Mary en helt særlig gennemslagskraft, som hun udnytter effektivt, hvilket er blevet bemærket i mange kredse.

De pæne ord om Marys indsats på den globale scene gjorde et stort indtryk på de unge elever.

Kronprinsessen er dybt engageret

Kronprinsessen har i flere år været engageret i UNFPA’s eller FN’s Befolkningsfonds arbejde.

Den såkaldte World Population Report, som blev lanceret på Gefion Gymnasium, er en årlig rapport, der blandt andet beskriver udviklinger og tendenser i verdensbefolkningen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden