12. jun. 2021
Af Trine Larsen

Får du mon kongeligt besøg?

Kronprins Frederik og prins Christian
Kronprins Frederik og prins Christian
Foto: Hanne Juul
Når dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian søndag indtager Sønderjylland, kommer det kongelige trekløver vidt omkring. Måske kommer de også forbi, hvor du bor? Se hvor de kongelige skal hen i artiklen herunder.

Hvis ikke forhaven er gjort klar og flagstangen tunet, fordi dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian kommer forbi, så er det ved at være sidste udkald.

For søndag ankommer trekløveret fra den kongelige familie til Sønderjylland ,og de kommer vidt omkring. Især dronning Margrethe når rundt i hele den sønderjyske region, men også kronprins Frederik og hans ældste søn, prins Christian, er med om formiddagen.

Og måske kommer de forbi dig og din familie, når de ankommer for at deltage i fejringen af 100-året for Genforeningen, der sker med et års forsinkelse på grund af corona-pandemien, der gjorde at stort set alle arrangementer blev udskudt.

I kong Christian 10. fodspor

Men nu sker det kongelige besøg, og dronningen, kronprins Frederik og prins Christian begynder dagen med besøg i Frederikshøj mellem Kolding og Haderslev. Det er hér, den officielle Genforeningsfejring begynder om morgenen, hvor det kongelige trekløver vil følge i kong Christian 10.’s fodspor og køre over den gamle grænse, præcis samme sted, hvor kongen red over på den hvide hest, Malgré Tout, ledsaget af sine sønner, kronprins Frederik og prins Knud.

Området de kongelige besøger ligger ved Christiansfeldt, syd for Kolding, og herfra kører de alle tre til gudstjeneste i Haderslev.

Dronningen i aktion alene

Efter gudstjenesten i Haderslev kører kronprins Frederik og prins Christian hjem, mens dronningen fortsætter til Aabenraa, hvor hun besøger Genforeningsparken.

Derefter går turen forbi et område dronningen kender godt, nemlig Gråsten, mod Sønderborg, først til en ceremoni på Dybbøl Banke, så til det nye Deutsche Museum, og så til Alsion, hvor der er show.

Så måske kommer én eller flere kongelige forbi, lige netop hvor I bor.

Læs mere om: