Falder på halen over Margrethe: Hun er bare for sej!

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe var i sin helt egen verden forleden i Odsherred, og danskerne er vilde med at se Majestæten tilbage på job

På en vindblæst og regnvåd eftermiddag i Odsherred fik dronning Margrethe et fint comeback på officiel opgave for kongehuset efter en lang coronapause og sommerferie.

I regn og rusk nød dronning Margrethe en eftermiddag med spændende oplevelser i Trundholm Mose i Odsherred, hvor det gjaldt åbningen af Solvognens Fundsted.

Danskerne er vilde med Margrethe

Danskerne er vilde med at se dronningen på job igen, og det giver rigtig mange udtryk for i kommentarerne på kongehusets sociale medier.

- Hun er bare for sej, lyder det i en kommentar, mens en anden skriver ”vores smukke smukke og naturlige dronning - bedre bliver det ikke”.

Flere kommentarer roser desude dronningen for ikke at lade sig kue af et voldsomt skybrud, der ramte netop Trundholm Mose ved Majestætens ankomst.

Glad i regnvejr

Det ødelagde slet ikke dronningens gode humør, og Majestæten trak blot i sin ternede regnfrakke og spadserede derefter rundt i den spændende mose, hvor Solvognen blev fundet i sin tid.

- Ærgerligt regnen lige skulle falde på det tidspunkt, men det er dronningen god til at tage i stiv arm, lyder det fra en Margrethe-fan, mens en anden  skriver ”der skal mere end en gang regnvejr til at afskrække vores skønne dronning”.

Rigtig mange roser Margrethe for ikke at lade sig skræmme af en gang regnvejr, og en fan skriver for eksempel, at det er ”dejligt at se, at selv i regn og slud kommer dronningen ud”.

Dronningen fik unik oplevelse

Solvognens Fundsted er en unik natur- og kulturattraktion, hvorfra blikket kan vandre videre ud i landskabet og møde både stenalder og bronzealder i form af stendysser og gravhøje i horisonten. ’

Solvognen blev fremstillet i den ældre bronzealder, ca. 1.400 f.kr., men blev fundet under pløjning ved Trundholm Mose i 1902.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Et nationalklenodie

Husmand Frederik Willumsen pløjede første gang sin jord og fandt det, der siden er blevet kendt som Solvognen.

Bronzefiguren, der forestiller en sekshjulet vogn med hest og guldbelagt solskive, er i dag et nationalklenodie, der kan opleves på Nationalmuseet i København.

Men selve fundstedet i Nordvestsjælland har indtil nu været et utilgængeligt område for besøgende.

Dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen

Dronning Margrethe

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden