Tirsdag, 28. december 2021 — af Ulrik Ulriksen

Fantastisk på tv: Margrethe får danskerne til at kæmpe med tårerne

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Aller Foto
Dronning Margrethe ramte igen danskerne lige i hjertet, da hun var hovedpersonen og den primære fortæller i TV 2-dokumentaren ”Et liv som dronning”. Mandag aften fortalte dronningen om livet med sin store kærlighed prins Henrik.

I bedste sendetid på TV 2 mandag aften kunne seerne sætte sig til rette og nyde dronning Margrethe fortælle om livet med sin store kærlighed prins Henrik.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var en dronning Margrethe, der på tv var mere åben end nogensinde, og hun fortalte både om det første møde med sin Henri og om den enorme betydning, han har haft for hende i de mere end 50 år, de var sammen.

Dronning Margrethe talte om kæmpe kærlighedsfest

Et af højdepunkterne i afsnit to af ”Et liv som dronning” var, da dronningen fortalte om sit og prins Henriks bryllup i 1967.

Prins Henrik og dronning Margrethe
Prins Henrik og dronning Margrethe
Foto: Martin Høien

Og et af stærkeste øjeblikke i dokumentaren var, da dronningen satte ord på, hvordan hun oplevede det store savn efter prins Henriks død i 2018.

Seerne tæt på tårer

På kongehusets Facebook- og Instagram-profil væltede det i aftes ind med søde kommentarer til og om dronning Margrethe, der virkelig har ramt seerne i hjertet.

I flere kommentarer anføres det, at dokumentaren og dronningens evne til at fortælle levende om prins Henrik og den store forelskelse har fået mange til at kæmpe med tårerne.

- Blev rørt over at se, at hun blev berørt når hun fortalte om sin elskelige mand. Man blev aldrig i tvivl om, at de virkelig elskede hinanden dybt i hjertet, lyder det i en af mange kommentarer på kongehusets Facebook, og en anden skriver følgende:

”Helt fantastisk at få lov at se dronningens kærlighed til prins Henrik, og hvor er det trist at prins Henrik ikke er mere, for det mærkes jo gennem udsendelsen at kærligheden til hinanden var så stærk.”

Andre danskere skriver om dronning Margrethe i TV 2-dokuementaren fra mandag aften ”en ærlighed og følsomhed skinner så tydeligt igennem, tak kære Margrethe” og ”1000 tak for den smukke dokumentar om ung forelskelse som blev til livslang kærlighed” samt ”den smukkeste kærlighedshistorie, et rigtigt eventyr man bliver så rørt over”.

Kærligheden var tydelig

Tårerne kommer rigtig mange også ind på i de positive kommentarer.

-­ Man får da tårer i øjenkrogene, når man hører dronningen fortælle om sit møde/sin kærlighed til prins Henrik, lyder det i en rammende kommentar, mens en anden uddyber det samme tema i denne kommentar:

”Hun fortalte om sit livs kærlighed på en måde, så jeg sad og kæmpede mod tårerne. Kærligheden mellem Hendes Majestæt og prinsgemalen var tydelig, lige fra deres første møde til den gribende dag, hvor hun og danskerne tog afsked med verdens bedste prinsgemal.”

Dokumentaren ”Et liv som dronning” er i fire afsnit, og TV 2 har produceret dokumentarserien i anledning af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum.

Dokumentarseriens tre første afsnit kan lige nu ses på TV 2 Play.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden