Fredag, 24. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Fem år siden sidst! Endelig skal dronning Margrethe opleve det igen

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der er heldigvis gode meldinger om dronning Margrethes form midt i fasen med genoptræning af ryggen. Og nu kan Majestæten for alvor glæde sig til en dag, der på mere end en enkelt måde bliver helt og aldeles ekstraordinær.

Dronning Margrethe har efter sig rygoperation den 22. februar arbejdet målrettet for at komme i god form til en helt særlig dag.

Og det lader til, at dronningen vinder kapløbet med tiden, for torsdag blev det meldt ud, at dronning Margrethe vil træde ud på balkonen på Christian IX’s Palæ på Amalienborg for at lade sig fejre i anledning af sin 83-års fødselsdag søndag den 16. april.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronningen og den kongelige familie træder ud på Amalienborg-balkonen klokken 12.00, og vi esnder live fra klokken 11.45.

Dronning Margrethe glæder sig helt sikkert

Det er første gang i fem år, at dronningen på sin fødselsdag bliver fejkret på denne måde på Amalienborg, og det bliver på mange måder noget helt og aldeles ekstraordinært.

Først og fremmest fordi det markerer, at dronningen igen er klar efter sine rygproblemer og operationen og genoptræningen.

I pressemeddelelsen fra kongehusets kommunikationsafdeling om dronningen fødselsdag kan man blandt andet læse følgende:

“Det er fem år siden, at Dronningen sidst lod sig fejre fra Amalienborgs balkon. På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt Dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 fejrede Dronningen fødselsdagen privat på grund af forsamlingsrestriktioner.”

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden