Lørdag, 15. juni 2019 — af af Trine Larsen

Festlig modtagelse af dronningen i Estland

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe var smuk i rødt, da hun ankom til Estlands hovedstad ombord på kongeskibet.

Ombord på kongeskibet Dannebrog, der har fået navn efter det danske flag, ankom dronning Margrethe i formiddag til Estlands hovedstad, Tallinn, der også kaldes "danskernes by".

Dronningens besøg i Tallin er netop for at deltage i fejringen af 800-året for, at Dannebrog faldt ned fra himlen netop dér. Det skete i følge sagnet netop i dag den 15. Juni, som derfor hedder Valdemarsdag efter kong Valdemar Sejr, der deltog i slaget, hvor vores flag faldt ned fra himlen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flaget faldt ned påny

Kort efter at dronningen ankom med kongeskibet Dannebrog faldt flaget igen ned fra himlen ... da to faldskærmsudspringere med både Dannebrog og det sort-blå-hvide estiske flag landede lige ved siden af skibet.

Dronningen selv var i rød dragt og passede smukt ind i hele sceneriet på havnen, hvor hun blev modtaget af præsidenten Kersti Kaljulaid.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Sejlede dronningen i møde

Præsidenten tog også imod sin danske gæst ude på vandet, idet præsidenten var sejlet dronningen og Dannebrog i møde.

Inde på kajen blev majestæten modtaget af b.la den danske ambassadør i Estland, Kristina Miskowiak Beckvard ... og i øvrigt en æresgarde fra b.la marinen.

Efter at nationalmelodierne blev afspillet, gik turen videre til officiel fotografering i præsidentpaladset, inden besøget for alvor begynder med et stramt og spændende program.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden