Tirsdag, 6. oktober 2020 - af Ulrik Ulriksen

FLOTTE GENSYN: Kongelige kvinder til Folketingets åbning

Der er fokus på det danske demokrati og i høj grad også på den kongelige familie, når Folketinget åbner dørene til en ny sæson.

Dronning Margrethe og den nære royale familie er altid en stor fornøjelse at følge, når de er på Christiansborg for at tage del i markeringen af en helt særlig dag.

Folketingets åbning den første tirsdag i oktober er en festlig begivenhed med fokus på demokratiet, men det er bestemt også en begivenhed, der retter fokus mod den kongelige familie og måske især de royale kvinder. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flot ankomst til Folketinget

I løbet af de senere år har dronningen sammen med især kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fået stor opmærksomhed, når de er blevet modtaget af Folketingets formand ved hovedtrappen på Christiansborg.

Også når de royale profiler ankommer hver for sig, er der stil over det. De royale gæster i Folketinget er bestemt med til at sætte kulør på den særlige efterårsdag. De kongelige kvinder gør altid en god figur i fint design og elegante hatte.

Tradition siden 1966

Regenten og tronfølgeren har siden 1966 været til stede ved åbningen af Folketinget hvert år. Kronprinsen og prins Joachim har deltaget i Folketingets åbning, siden de fyldte 18 år, og den kongelige familie har siden 1968 siddet i kongelogen i forbindelse med Folketingets åbning.

Nyd billederne fra de kongeliges ankomst til Christiansborg gennem tiden i galleriet i toppen af artiklen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden