Frederik efter tre dage langt møde: Klar til anderledes oplevelse

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik har i den forløbne uge haft travlt med en af årets allervigtigste opgaver. Nu glæder Frederik sig til sommer.

Kronprins Frederik har i tre dage i den forløbne uge som medlem af Den Internationale Olympiske Komité deltaget i årets generalforsamling i IOC.

Kronprins Frederik skulle have været i Athen

Under normale omstændigheder ville kronprinsen have siddet på sin IOC-stol i forsamlingen i Athen.

Ligesom sidste år foregik dette års forsamling dog virtuelt, og alle IOC-medlemmer tjekkede hver især ind hjemmefra.

Kronprinsen deltog i mødet fra sit kontor i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, hvilket kongehuset viste os på de sociale medier.

Hårdt ramt

- Sportens verden har som andre dele af samfundet været hårdt ramt. Betingelserne for at dyrke idræt og konkurrere på professionelt niveau har været yderst vanskelige og meget forskellige - afhængigt af hvor i verden, man har befundet sig, lyder det fra kronprinsen i forbindelse den første af IOC-generalforsamlingens tre mødedage.

Kronprins Frederik fortæller også, at man på mødet kommer ind på de særlige udfordringer, der stadig ligger efter sidste års udskydelse af sommerlegene i Japan.

Ser frem mod anderledes OL

- Men frem for alt ser vi frem mod De Olympiske Lege og Paralympiske Lege i Tokyo senere på året, siger Frederik på de sociale medier, og han fortsætter.

-. Det bliver uden tvivl en anderledes OL-oplevelse, uanset om man er foran eller bag skærmen, men den olympiske ånd lever videre, og personligt glæder jeg mig til at se atleter fra hele verden præstere deres ypperste. De går som mange andre gennem en udfordrende tid - og de fortjener stor respekt og anerkendelse, kommer det fra kronprinsen, der helt sikkert glæder sig til Tokyo-Legene, der afvikles fra den 23. juli til den 8. august..

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden