27. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Frederik i Margrethes fodspor: Skaber unikt kunstværk

Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik er på sin egen måde et yderst kreativt menneske. I et nyt tv-program skaber han unik kunst sammen med en sand mester.

Kronprins Frederik er ikke kendt som en kunstner på samme måde som dronning Margrethe, der blandt andet maler og har skabt flere fornemme værker gennem årene.

Kronprins Frederik møder kunstner og eventyrer

Kronprinsen går dog en smule i sin mors fodspor i en ny DR-serie, der kan opleves på DRTV, og som havde premiere mandag aften i bedste sendetid.

I ”Kongehuset på Færøerne” møder kronprinsen den anerkendte færøske kunstner Trondur Patursson, der blandt andet er kendt for sin glaskunst og sine helt særlige fugle.

Kronprins Frederik og Trondur Patursson
Kronprins Frederik og Trondur Patursson
Foto: Danmarks Radio

Patursson regnes blandt de største levende kunstnere på Færøerne, men han er også kendt som eventyrer, der sejlede på alle verdens have.

Maler på glas

Kronprins Frederik får mulighed for selv at male en af de unikke glasfugle, og han arbejder ihærdigt i et fantastisk klip i DR-programmet, som du kan se ved at klikke her.

Flot fugl

Kronprinsens fugl er flot, og den færøske kunstner Trondur Patursson er da også tilfreds med Frederiks kreative indsats.

Frederik og Trondur får også tid til en snak om deres store oplevelser i nogle af verdens vildeste egne.

Kronprinsen fortæller om at være på ekspedition på indlandsisen, mens Trondur Patursson fortæller om være eventyrer på det åbne hav.

Læs mere om: