24. mar. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Frederik og danske stjerner må opgive sommerens store begivenhed

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Efter et topmøde i dag er det blevet besluttet at aflyse sommerens helt store sportsbegivenhed, og det betyder, at kronprins Frederik og en række danske stjerner må ændre planer.

De Olympiske Lege i Tokyo, som efter den oprindelige plan skulle afvikles fra den 24. juli til den 9. august, er blevet udskudt et helt år.

Det er netop blevet besluttet efter et telefonmøde mellem IOC-chefen Thomas Bach og Japans premierminister Shinzo Abe.

Frederik og stjerner må droppe Japan

Nu skal OL i Japans hovedstad i stedet afvikles sommeren 2021, og det betyder, at kronprins Frederik som medlem af Den Internationale Olympiske Komité samt en lang række danske og internationale topatleter skal ændre planer.

Var ved at gøre sig OL-klar

Før coronakrisen for alvor begyndte at præge hele kloden, var såvel IOC-medlemmer som kronprinsen samt sportsstjerner og tilskuere fra hele verden ved at gøre sig klar til sommerens Olympiske Lege.

Nu droppes alle de planer, og man skal til at fokusere på noget andet, og i første omgang er det naturligvis sikkerhed og sundhed, som skal prioriteres.

EM i Parken udskudt

Også herrefodboldens Europamesterskab, som blandt andet skulle afvikles i juni i Parken i København, er blevet udskudt til næste år, således at coronakrisen kan blive løst så hurtigt som muligt.

Køb abonnement på BILLED-BLADET
Køb abonnement på BILLED-BLADET

Læs mere om: