25. okt. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Frederik og Mary tager hul på usikker tid

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Det er på papiret en travl uge, kronprinsparret går ind i, men det er endnu usikkert om alle begivenheder med royal deltagelse bliver afviklet efter planen.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik går for alvor ind i en travl tid med mange officielle arbejdsopgaver.

Det er dog også en tid præget af usikkerhed i forbindelse med afviklingen af flere arrangementer med royal deltagelse.

Kronprinsesse Mary mærker ændringerne

Allerede mandag den 26. oktober er der fuld fart på for kronprinsesse Mary, der både skal til Roskilde til afsløringen af årets nye Julemærke, og senere på dagen skal hun på Børsen i København overrække priser ved en højtidelighed.

Der er flere praktiske ændringer til begge begivenheder, efter at corona-situationen er blevet alvorligere i Danmark den seneste tid.

Nye og strengere restriktioner

Dette har medført nye og strengere restriktioner, hvilket betyder, at man for eksempel gennemfører Julemærke-begivenheden med yderst få pressefolk til stede, ligesom prisfesten på Børsen bliver uden punlikum.

Frederik til Aarhus og Mary til Odense

Onsdag skal kronprins Frederik på to officielle opgaver i Aarhus, mens Mary skal på job i Odense.

I Aarhus kan pressen ikke få mulighed for at dække kronprinsens opgave på grund af corona-restriktionerne, og i det hele taget er der tvivl om, hvorvidt arrangementerne med royl deltagelse overhovedet bliver gennemført.

Årets store begivenhed i fare

På lørdag er der en kæmpe begivenhed, en af årets store royale begivenheder, i Randers, hvor man på Værket afvikler Kronprinsparrets Priser-showet, som vises direkte i bedste sendetid på DR1.

Også den begivenhed kan man være frygte ikke bliver til noget, hvis smittetallene bliver ved med at gå i den forkerte retning.

De næste par måneder ventes i det hele taget at være en tid med risiko for mange ændringer og eventuelt aflysninger på grund af corona-udfordringerne i Danmark.

Læs mere om: