Tirsdag, 1. juni 2021 - af Ulrik Ulriksen

Frederik om ny stor dag for prins Christian: Jeg glæder mig

Kronprins Frederik og prins Christian
Kronprins Frederik og prins Christian
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik er det fantastisk at være med til at markere stor og festlig dag sammen med sin ældste søn prins Christian.

Det bliver en festlig dag, når kronprins Frederik den 13. juni sammen med 15-årige prins Christian og naturligvis dronningen deltager i den officielle fejring af 100-året for Genforeningen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stor dag for Frederik og Christian

Allerede for en måned siden talte kronprins Frederik begejstret om den store dag, som bliver en kæmpe oplevelse for prins Christian, der får en bærende royal rolle sammen med sin far og dronning Margrethe, der fører den kongelige trio an.

Kronprins Frederik holdt tale

Da kronprins Frederik var i Haderslev for at markere Danmarks befrielse med en lysfest om aftenen den 4. maj, holdt han begivenhedens hovedtale, som kan opleves i sin fulde længde på kongehuset.dk.

Til lysfesten kom kronprinsen ind på euforien på befrielsesdagen i 1945, og han sammenlignede det med en anden historisk dansk begivenhed - Genforeningen.

- Frihedsbudskabet om de tyske troppers i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark hensatte det meste af Danmark i nærmest euforisk stemning. Danmark var atter frit. Når jeg står her i aften i Haderslev, kommer jeg også for en stund til at tænke på, at det var den samme form for euforiske stemning, som min oldefar kong Christian den 10., oplevede, da han den 10. juli 1920 red over den gamle grænse ved Kongeåen, sagde kronprinsen og understregede derefter, at han selv glæder sig meget til at markere 100 året for Genforeningen.

Glæder sig til fejring

- 100-året for denne store begivenhed glæder jeg mig til at fejre sammen med min mor Hendes Majestæt dronningen og min søn prins Christian den 13. juni i år, kom det fra Frederik.

Det bliver en fantastisk dag

Den officielle Genforeningsfejring begynder om morgenen den 13. juni 2021, hvor dronningen, kronprinsen og prins Christian i karet vil køre over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Karetkørslen vil foregå præcis samme sted, som Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout ledsaget af kronprins Frederik og prins Knud til hest og dronning Alexandrine og prinsesse Thyra i karet.

101 år senere vil Christian 10.’s barnebarn, oldebarn og tipoldebarn igen krydse den gamle grænse, hvor der vil være opstillet en kopi af æresporten fra 1920.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden