Mandag, 11. juli 2022 - af Ulrik Ulriksen

Går mod strømmen: Kronprinsesse Mary overrasker hjemme i privaten

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
Det er nok ikke mange kongelige profiler, der gør som kronprinsesse Mary i en helt særlig sammenhæng. For kronprinsessen er der dog en mening med vildskaben i den private del af boligen ved Fredensborg Slot.

Som præsident for WWF Verdensnaturfonden er kronprinsesse Mary engageret i at skabe bedre vilkår for biodiversiteten.

Det har fået hende til at tage initiativ til noget helt særligt.

Kronprinsesse Mary har ændret meget

Det er flere år siden, kronprinsesse Mary begyndte transformationen til en vildere have hjemme hos sig selv. I dag kan man blandt andet nyde synet af en vild blomstereng med hjemmehørende arter såsom røllike, dagpragtstjerne og natviol i den private have, der i sin tid blev grundlagt af Dronning Ingrid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har ligeledes ladet fældede, døde træer ligge i haven til glæde for en lang række insekter.

Generalsekretær for Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, var da også begejstret for at opleve vildskaben i den royale have, da han før sommerferien var på besøg i kronprinsfamiliens private del af Fredensborg Slot.

Ros til kronprinsessen

- I Kronprinsessens have har man virkelig formået at tænke i sammenhængen mellem vores hjemmehørende plante- og dyreliv. Rigtig mange af vores mest sårbare bier og sommerfugle er dybt afhængige af helt bestemte planter for at kunne overleve, og det har man helt tydeligt haft blik for her i Fredensborg, siger Bo Øksnebjerg.

Vild med brændenælder

For kronprinsesse Mary er det både vigtigt og rigtigt at gå en smule mod strømmen, og det er brændenælderne i den royale baghave et godt eksempel på.

- Mange er sure på brændenælder, men de har jo en vigtig funktion for vores sommerfugle. De lægger deres larver på brændenælden og spiser af planten. Selv om vi kan brænde os på dem, så tror jeg, at alle de danske børn godt ved, hvordan de ser ud og undgår dem. Og den er jo faktisk ganske smuk, lyder det fra kronprinsesse Mary.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden