Torsdag, 11. november 2021 - af Marianne Singer

Galant Frederik hjalp sin mor med pudsig udfordring

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprins Frederik sprang hurtigt og galant til for at hjælpe til for at hjælpe sin mor, da hendes mundbind sad fast under et besøg i Berlin torsdag eftermiddag.

Efter at have været ude på hver deres opgaver om formiddagen, tog dronning Margrethe og kronprins Frederik torsdag eftermiddag igen afsted på opgave sammen under statsbesøget i Tyskland.

Der ventede de to fornemme repræsentanter et særligt besøg på det nyindviede dokumentationscenter "Stiftung Flucht, Vertreibung, Versöhnung", der har fokus på forflytning, fordrivelse og tvangsmigration i det tyvende århundredes Europa.

Her fik dronning Margrethe pludselig en uventet udfordring, da hendes mundbind satte sig fast.

Se videoen med kronprins Frederik, der hjælper sin mor i toppen af artiklen.

Frederik hjalp

Kronprins Frederik sprang hurtigt til med hjælp og tilbød sin mor at stille sig foran hende for at give hende ro til at få styr på situationen.

Men som dronningen kvikt svarede, har hun "ingen hemmeligheder" og klarede fikst at få mundbindet viklet ud selv.

Hele episoden fandt sted, da den kongelige duo hilste på Hans Schiller, der fortalte om sin flugt fra Litauen til Pommern, der er en region i det nordøstlige Tyskland og i den nordvestlige del af Polen.

Blev vist rundt

Det kongelige besøg markerer en ny aftale mellem Vardemuseerne og Stiftung Flucht, Vertreibung, Versöhnung, som fremover skal samarbejde om erindringskultur og formidling af den fælles dansk-tyske historie og tyske tidsvidner i Oksbøl under 2. verdenskrig.

Under besøget blev dronningen og kronprinsen også vist rundt i en udstilling, der formidler oplevelser fra Oksbøllejren i Sydvestjylland, der i årene efter 2. verdenskrig var Danmarks største lejr for tyske flygtninge.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden