23. apr. 2021
Af Trine Larsen

Glad dronning Margrethe på arbejde med sin søster

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Margrethe var knapt ankommet til Koldinghus, før majestæten måtte på arbejde. For inden dronningen var kommet ind af porten, skulle majestæten afsløre en plade, der fortæller, at Koldinghus nu er en del af Kongernes samling.

Solen skinnede, himlen var blå, og dronningen strålede om kap med solen, da majestæten ankom til Koldinghus sammen med sin søster prinsesse Benedikte.

Forinden ankom Koldings borgmester og kulturminister Joy Mogensen, inden greveparret Sussie og Ingolf af Rosenborg ankom og blev hjerteligt modtaget af direktør for Kongernes samling, Thomas Thuelsen.

De kongelige søstre var kørt fra Københavns Hovedbanegård i dronningens private salonvogn og ankom til banegården i Kolding, hvorfra de kørte de firehundrede meter til Koldinghus i bil.

Straks dronningen og prinsesse Benedikte, der er æresprotektor for Koldinghus, ankom, fik de overrakt blomster af Naja Nönnecke,7, og Lara Andergren Christiansen, inden de for alvor kunne begynde arbejdet.

Første punkt var afsløringen af den fine plade i væggen, der fortæller, at Koldinghus nu er en del af Kongernes samling.

Søstrene tog fat i det fine, røde klæde, og dronningen rev behændigt til, så pladen blev afsløret og gav klædet til sin søster og direktør ved Kongernes samling, Thomas Thulstrup.

Inde i slottet så dronningen en flot animeret fortælling om Koldinghus' historie, inden dronningen, prinsesse Benedikte og følget, der også bestod af grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg, spiste frokost og hørte om udstillingerne, "Christian 5. - Konge, kriger og salvet af Gud" samt "Dronningens broderier", en udstilling med mere end 100 broderier, som dronningen egenhændigt har broderet.

Det er iøvrigt majestæten selv, der har taget initiativ til udstillingen, hvor også prinsesse Benedikte har udlånt nogle af sine personlige gaver, som dronningen har broderet.

Se dronningen, prinsesse Benedikte og greveparret ankomme til Koldinghus øverst i artiklen.

Læs mere om: