23. apr. 2021
Af Trine Larsen

Se hvordan dronningen kom på arbejde

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe valgte en usædvanlig måde at tage til Jylland på arbejde.

Majestæten tog nemlig sin egen togvogn, da dronningen fredag skulle til Kolding for at åbne to nye udstillinger på Koldinghus.

Dronningen inviterede tillige sin søster prinsesse Benedikte med i toget fra Københavns Hovedbanegård, så de sammen kunne køre gennem det solbeskinnede Danmark i dén kongelige salonvogn, dronningen fik i gave af DSB til sin 60-års fødselsdag.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte åbner udstillingen ”Christian 5. - konge, kriger og salvet af Gud” på Koldinghus, der nu er blevet en del af Kongernes samling, som også tæller Rosenborg og Amalienborg.

Samtidig skal de to kongelige søstre se udstillingen ”Dronningens broderier”, der viser mere end 100 forskellige broderier, som dronningen står bag.

På udstillingen er der også et par puder og en taske, som dronningen har broderet til prinsesse Benedikte, så det bliver en morsom dag for de kongelige søstre, når de skal se deres ejendele udstillet.

Den spændende dag begynder klokken 12, hvor dronningen og prinsessen, efter togturen, bydes velkommen på Koldinghus af Gardehusarregimentet.

Se billedet af dronningen og prinsesse Benedikte fra togturen i salonvognen HER.

Læs mere om: