Mandag, 27. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Glad og stolt kronprins Frederik hjalp kronprinsesse Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Nogle gange er de det små blikke og situationer, der fortæller mest. Kronprins Frederik smilede stolt, da kronprinsesse Mary i New Delhi var i aktion i en særlig anledning.

Som en del af det officielle besøg i Indien åbnede kronprinsparret sammen med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen sølvudstillingen “Silver Treasures from Denmark and India” på Nationalmuseet i New Delhi.

Kronprinsesse Mary klippede den grønne snor

Kronprinsesse Mary klippede den grønne snor, og dermed var udstillingen officielt åbnet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Kronprinsen kiggede stolt på, da Mary første saksen, og han hjalp i øvrigt med at holde silkesnoren, så den var lige til at klippe over.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sølvudstillingen fremviser indiske og danske sølvhåndværkstraditioner, og i åbningen af udstillingen deltog kronprinsparret i en såkaldt lampetændingsceremoni, der er en traditionel indisk ceremoni, som regnes for at bringe lykke.

Stærkt samarbejde

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Museum Kolding og det indiske nationalmuseum, og er en særlig aktivitet under kulturudvekslingsaftalen mellem Danmark og Indien, der blev underskrevet under premierminister Narendra Modis besøg i Danmark i foråret 2022.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden