Torsdag, 23. februar 2023 — af Marianne Singer

Grev Ingolf sætter private genstande på auktion: Gør denne detalje en forskel?

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Greveparret af Rosenborg.
Foto: Jacob Ljørring
Grev Ingolf har sat kostbare kongelige genstande på auktion hos Bruun Rasmussen, hvoraf mange er arvestykker fra hans kongelige forædre.

Bruun Rasmussen kunne onsdag dele den spændende nyhed, at grev Ingolf af Rosenborg har sat 39 kostbare genstande på auktion hos dem den 6. marts.

Genstandene, der kommer på auktion, stammer blandt andet fra grev Ingolfs tipoldeforældre, kong Christian IX og dronning Louise, oldeforældrene, kong Frederik VIII og dronning Lovisa, og bedsteforældrene, kong Christian X og dronning Alexandrine.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Herefter er de nedarvet til grevens forældre, arveprins Knud og arveprinsesse Caroline-Mathilde af Danmark, og senest til greven selv.

 

Bestemmer selv

Flere af genstandene har tidligere stået i Det Gule Palæ, Frederik VIII’s Palæ og Christian VIII’s Palæ på Amalienborg, Sorgenfri Slot og sommerresidensen Klitgaarden ved Skagen.

Men selvom genstandene har en så nær tilknytning til kongehuset, er dronning Margrethes fætter ikke forpligtet til at spørge kongehuset om lov før salg af genstandene. 

Det forklarer Martin Hans Borg, chefekspert på Kongelige samlerobjekter hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i et skriftligt svar til BILLED-BLADET:

- I det pågældende tilfælde har Greven råderet over sine ejendele, ligesom alle andre, og vi er selvfølgelig meget glade for, at han har valgt at sætte disse genstande på auktion her hos Bruun Rasmussen." oplyser han.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at der kommer kongelige genstande under hammeren hos Bruun Rasmussen. 

I 2018 satte grev Ingolfs niecer, Josephine, Feodora og Camilla af Rosenborg, det kostbare russiske diamant- og safirdiadem, som de havde arvet fra deres far og mor, på auktion.

Samtidig solgte de også flere hundrede effekter fra prinsesse Elisabeths bo.

Diademet, der oprindeligt var en gave fra den russiske zar Nikolaj II og hans hustru, zarista Alexandra, til den danske prins Christian - senere kong Christian X - da han blev gift i Cannes i Frankrig med den senere dronning Alexandrine. Diademet, endte med at blive solgt for to millioner kroner. 

Du kan se det smukke diadem her: 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden