19. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Helt speciel oplevelse for Isabella og Christian

Prinsesse Isabella, kronprinsesse Mary og prins Christian
Prinsesse Isabella, kronprinsesse Mary og prins Christian
Foto: Hanne Juul
For prinsesse Isabella og prins Christian har denne uge budt på en fin oplevelse, de nok aldrig vil glemme.

Prinsesse Isabella, 13, og prins Christian, 14 år, var onsdag 18. maj tilbage som elever på Tranegårdskolen i det nordlige København efter en længere pause.

Det må have været skønt at se klassekammeraterne igen, og mon ikke denne skoledag er en af dem, kronprinsparrets ældste børn sent vil glemme.

Isabella og Christian tilbage

På grund af coronakrisen har skolen for de store klasser indtil i går været lukket, og for Isabella og Christian har pausen fra Tranegårdskolen faktisk været endnu længere end for deres klassekammerater.

Sammen med deres yngre søskende Josephine og Vincent indledte Isabella og Christian året 2020 i vinterskole i Schweiz.

I Alpebyen Verbier boede kronprinsesse Mary sammen med børnene, mens de gik i vinterskole

Da kronprinsparrets to ældste børn kom tilbage som elever på Tranegårdskolen, var det altså små fem måneder siden, at de sidst havde været til undervisning på deres skole i Gentofte Kommune.

Isabella og Christians nye hverdag

Nu har Isabella og Christian så taget hul på en ny hverdag med skolegang præget af coronakrisen og de mange retningslinjer, eleverne skal følge for at holde virus fra døren.

Det er den enkelte skole, der laver en endelig plan for, hvordan eleverne kan vende tilbage til undervisning på skolen.

Fortsat tale om nødundervisning

- Der vil fortsat være tale om nødundervisning for de ældste elever, og skolerne skal fortsat tage sundhedsmæssige hensyn i organiseringen af undervisning for at undgå smittespredning. Der vil derfor være forskudte mødetider for eleverne, og en del af undervisningen vil foregå uden for skolen, lyder det i et forældrebrev fra Gentofte Kommune til eleverne og deres forældre.

Undervisningen er en kombination

- Alle elever i 6.-10. klasse tilbydes gennemsnitligt 25 timers nødundervisning om ugen. Undervisningen kan være en kombination af fjernundervisning og fysisk tilstedeværelse, hvor fysisk tilstedeværelse udgør den overvejende del, lyder det desuden fra kommunen.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb20-forsider.jpg

Læs mere om: