19. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Efter vild afsløring: Sofia og Carl Philip siger stop

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia.
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia.
Arkivfoto: MEGA
For prinsesse Sofia og prins Carl Philip har det været nødvendigt at afbryde samarbejdet med en kendt svensk tv-profil.

Sveriges prinsesse Sofia og prins Carl Philip gør meget for at sætte fokus på de udfordringer, som ordblindhed medfører for både børn, unge og voksne.

I kampagnen ”Dyslexialand” har Sofia og Carl Philip samarbejdet med personer, som har klaret sig flot og oplevet karrieremæssig succes på trods af, at de har kæmpet med ordblindhed.

Sofia og Carl Philip i samarbejde

En af profilerne, som prinsesse Sofia og prins Carl Philip har fremhævet, er den tidligere professionelle bokser Paolo Roberto, der de senere år har gjort sig bemærket som tv-personlighed i Sverige.

Besøgte prostitueret

51-årige Paolo Roberto har været portrætteret på prinseparrets hjemmeside dyslexialand.se i forbindelse med arbejdet for at sætte fokus på udfordringerne med ordblindhed.

Nu dropper Sofia og Carl Philip dog samarbejdet med eks-bokseren, fordi det er blevet afsløret, at Paolo Roberto har besøgt en prostitueret i Stockholm.

Kan ikke forenes

- Stiftelsen har valgt at fjerne Paolo Roberto fra kampagnematerialet for Dyslexialand. Han har fortalt om hændelserne, som ikke kan forenes med stiftelsens virke og værdigrundlag, lyder det ifølge avisen Expressen fra det svenske kongehus’ kommunikationschef Margareta Thorgren.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb20-forsider.jpg

Læs mere om: