30. jan. 2021
Af Trine Larsen

Her er dronningens bedste veninder

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/copy_of_20201021_lhl2287_1_1.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Mange gange er de bedste og mest værdifulde venskaber ofte dem, der er dannet tidligt i ens liv. Før man bliver rig og berømt - eller dronning. Sådan er det også i mange tilfælde for vores monark, der har en håndfuld nære, tætte og gode veninder omkring sig, som majestæten har kendt i adskillige år. Mød dem i det nyeste nummer af BILLED-BLADET.

Venskaber er værdifulde - ikke mindst når man er kongelig.

For netop med den status kan der opstå situationer, hvor venskaber skal stå sin prøve og vise, at de er loyale, ægte og ikke opstået for vindings skyld.

Sådanne venskaber har dronning Margrethe en god håndfuld af, og fælles for dem alle er, at det er venner og veninder, som dronningen har kendt i mange år, rigtig mange år. De allertætteste rækker mere end 40-50 år tilbage, og med sådan en tidshorisont kender man sine venner og ved, hvem der er der for én, uanset.

Majestætens særlige status gør, at ikke mange af veninderne kan sætte sig ind i de problemer og udfordringer, der kan opstå, og som kræver yderste diskretion og takt.

Måske netop derfor er dronning Margrethes aller nærmeste veninder, foruden hendes søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, dronninger; nemlig dronning Sonja af Norge og dronning Silvia i Sverige. Begge dronninger sætter dronning Margrethe højt, og de har indbyrdes et værdifuldt venskab.

Men i dronningens nære kreds er der også "helt almindelige" og "ikke kongelige" gode venner, som dronningen kan trække på, hvis det gælder.

De tætteste venner kan I møde i BILLED-BLADET, som er på gaden nu, men også baron Frederik og baronesse Birgit Wedell-Wedellsborg hører sammen med kunsthistoriker Bente Scavenius og skuespiller Jon Bille til den tætte kreds af venner, sammen med Susanne Heering og Birgitta Hillingsø, født Iuel.

Sidstnævnte gik dronning Margrethe også i skole med, og da de sammen tog studenter-eksamen som privatister, boede Birgitta, der kom fra Fyn, også på Amalienborg, - og venskabet har siden været tæt og fortroligt.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik.jpg
BILLED-BLADET nr. 4. På gaden d. 28. januar.

Læs mere om: