27. jan. 2021
Af Trine Larsen

Se billedet: Endelig fik dronning Margrethe sin kæmpe gave

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe fik i anledning af sin 80 års fødselsdag i april sidste år en kæmpe gave, som først for alvor er kommet på plads nu. Gaven har dronningen besluttet skal stå på Gråsten og du kan se her, hvad det er.

Dronning Margrethe fik i anledning af sin 80 års fødselsdag 16. april sidste år, en flot og tung gave, som først nu er blevet afleveret.

De sidste spadestik og tilretninger er netop færdige, så dronningens gave, et "Quercus rubor", også kendt som et egetræ, nu er kommet på plads.

Gaven, der allerede ved plantningen nu er 8 meter høj, vejer 3,5 tons med rodklump og står nu på plænen ned mod slotssøen og voldgraven med Gråsten Slot som prydelig baggrund.

Det er dronning Margrethe og hendes søster, prinsesse Benedikte, der sammen med slotsgartner Bjarne Nørgaard nøje har udvalgt stedet til Dronninge-eg'en, som først når sin fulde størrelse på op til 35 meter i løbet af de næste århundreder. Egetræer bliver normalt op mod 500 år gamle, men kan blive meget ældre.

Gaven til dronningen kommer fra fire organisationer: Danske Planteskoler, SMVdanmark, Dansk Håndværk og Danske Anlægsgartnere; som på fineste måde og med stor veneration sammenligner dronningen med et egetræ.

-”Vi kan ikke forestille os en bedre gave end netop egetræet - det mest majestætiske blandt de klassiske danske træer.

Ligesom Hendes Majestæt udgør et velvoksent egetræ et naturligt samlingspunkt, troner i landskabet og bliver skønnere og skønnere med årene. Vi håber, at gaven vil bringe glæde til den kongelige familie i mange generationer fremover", hedder det fra de glade givere.

Dronningens flotte gave

Læs mere om: